Beauty

Deze 7 dingen moet je echt ontwijken als je geen vet haar wil

Roos-Sanne

Niks vervelender dan vet haar hebben: het ziet er onverzorgd uit en is lastig te stylen. Het haar van de één wordt ook sneller vet dan het haar van de ander. Als je snel vet haar hebt kan het komen doordat jij één (of meerdere) van deze zeven dingen doet!

Door deze 7 dingen wordt jouw haar sneller vet

Hoeveel hiervan doe jij?

 

1. Vieze borstel

Je kunt je vast wel voorstellen dat je borstel eigenlijk best wel vies wordt. Er komen haren in vast te zitten, maar ook ophopingen van de haarproducten die jij gebruikt. Als jij met deze borstel dan je haar gaat kammen, kan het vet van je oude haar in je schone haar terechtkomen en kunnen de overgebleven producten die in je borstel zijn gekomen weer in je schone, droge haar komen. Maak die borstel dus wat vaker schoon!

 

2. Te veel conditioner gebruiken

Conditioner geeft jou natuurlijk die glanzende lokken. Geweldig product dus, toch? Eén van de meest gemaakte fouten bij het wassen van je haar is je conditioner over je hele haar gebruiken. Hier wordt je haar vet van! Gebruik conditioner alleen in de puntjes van je haar, niet in je roots.

 

3. Verkeerde producten gebruiken

Als jij producten voor krullend haar gebruikt maar je stijl haar hebt, hoeven wij je vast niet uit te leggen dat het niet veel goeds voor je haar zal doen. Andersom ook niet, natuurlijk. Gebruik de producten die bij jouw haartype passen.

 

4. Te veel producten gebruiken

Heb jij een uitgebreide haarroutine met tien verschillende stappen (wassen niet inbegrepen, natuurlijk)? Dan kan het ook daardoor komen dat je haar sneller vet wordt. Hoe meer producten je gebruikt, hoe eerder je haaraanzet verstopt kan raken. Hierdoor wordt je haar veel sneller vet!

 

5. Aan je haar zitten

Haal jij regelmatig een hand door je haar om het even in model te brengen? Dan is de kans groot dat je haar daar vet van wordt. Jouw handen maken natuurlijke oliën aan om te zorgen dat je huid niet uitdroogt. Als jij dan met je hand door je haar gaat wrijf jij die oliën in je haar en wordt het sneller vet.

 

6. Te vaak kammen

Nog even snel je haar kammen voordat je weggaat? Beter om dat niet te doen, want je haar kammen stimuleert olieproductie. Als je tóch nog even snel je haar wilt kammen voordat je je klas/werk/whatever binnenloopt, kam dan alleen de puntjes. Zo ziet het er wel verzorgder uit, maar verminder je die olieproductie zo veel mogelijk!

 

7. Te vaak wassen

We snappen dat je je haar het liefst zo vaak mogelijk wast als het snel vet wordt, maar doe dit niet. Door je haar te wassen droog je je schedel uit, waardoor je juist extra olie aanmaakt. Probeer het dus langzaam af te bouwen. De gouden tip hiervoor: droogshampoo!