Lifestyle

Oeps, dit zijn onderwerpen die je moet vermijden tijdens je eerste date

Heb je binnenkort een date op de planning staan? Let dan goed op! Want er zijn een paar onderwerpen die je beter niet op je eerste date kunt bespreken…

Daten

Daten kan super leuk zijn, maar uit zenuwen kun je soms gekke dingen zeggen. Wat zijn nu echt onderwerpen die je beter kunt vermijden? Om je date niet meteen af te schrikken, raden we je aan om onderstaande tips even door te nemen.

Liefde verklaren

Waarschijnlijk vind je diegene aan de overkant van de tafel helemaal het einde, maar probeer niet meteen de liefde aan hem of haar te verklaren. Deze persoon kan dan een verkeerde indruk van jou krijgen en bovendien is dit pas jullie eerste date. Jullie kennen elkaar nog helemaal niet zo goed, maar zeg nooit nooit! Wie weet blijken jullie na een aantal dates echt de liefdes van elkaar leven.

Je ex

Dit is the worst. Praat het liefst nooit over je ex tijdens de eerste date. Zo krijgt je date een beetje het gevoel dat je nog met je ex in je hoofd zit, terwijl dit helemaal niet zo hoeft te zijn. Mocht je date vragen hoeveel exen je hebt, kun je daar natuurlijk wel eerlijk op antwoorden, maar laat het daar vooral bij. Je date is waarschijnlijk niet per se geïnteresseerd in zijn naam of wat je leuk en minder leuk aan hem vond.

S*ks

Kijk, als jullie beiden over s*ks willen praten is dat natuurlijk prima. Maar begin niet uit het niets over je voorkeuren in bed. Kinda awkward! Er is geen reden om te haasten. Als jullie elkaar leuk vinden komt die vrijpartij er vanzelf wel. Daarnaast kan dit je date een beetje afschrikken. Niet doen dus!

Persoonlijke vragen

Het is goed om door te vragen op een date, want zo toon je je interesse in iemand. Probeer wel een beetje in te schatten of je date hier ook echt over wilt praten. Als jij, zonder dat je het doorhebt, een grens over gaat, kan dit behoorlijk wat ongemakkelijke momenten opleveren. En dat is niet wat je wilt!

Leeftijd

Als je bijvoorbeeld een blind date hebt, is het heel normaal om iemand te vragen naar zijn of haar leeftijd, maar maak hier verder geen opmerkingen over! Als iemand zegt dat hij dertig is en jij floept eruit dat diegene er ouder uit ziet, kan dit een beetje in het verkeerde keelgat schieten.

Klaag niet veel

Je mag altijd aangeven wat je vervelend vindt, maar zorg dat je hier niet te lang over door blijft gaan. Niets vervelender voor je date om te lang naar jouw ongenoegen te luisteren. Je komt misschien over als een chagrijnig persoon en dat wil je natuurlijk vermijden. Je mag heus wel iets te klagen hebben, maar zorg dat je hier niet langer dan een paar minuten over doorgaat.

Must reads 👀