Food

Deze alternatieven voor koffie geven je net zo veel energie én zijn beter voor je

alternatieven-koffie

Het is natuurlijk wel bekend dat koffie niet het allerbeste voor je is om te drinken. Dat is één van de redenen waarom sommige mensen besluiten te minderen met koffie drinken. Maar ja, je hebt soms tóch even die energieboost nodig... Van deze alternatieven krijg jij net zo veel energie!

Dit zijn goede alternatieven voor de energie die je van koffie krijgt

Je wil minder koffie drinken, maar weet niet zo goed wat je dan kan nemen waar je óók energie van krijgt. No worries, wij hebben de beste alternatieven voor je!

1. IJzer

Er zijn heel veel mensen die een ijzertekort hebben, zonder dat ze het doorhebben. Van een ijzertekort ga je je moe voelen en heb je minder energie. Als je meer ijzer eet, voel je je dus waarschijnlijk beter uitgerust! De reden dat zoveel mensen een ijzertekort hebben, is omdat het niet in heel veel eten zit. In spinazie en rund- of lamsvlees zit veel ijzer, maar je kan ook gewoon ijzersupplementen halen!

2. Vruchtensap

Dan bedoelen we wel dat zelfgemaakte, verse vruchtensap ;). Let op dat je er niet te veel fruit in doet, want dan krijg je weer teveel suikers binnen. Maar als jij gewoon 1 glaasje vruchtensap drinkt ‘s ochtends krijg je je vitamines binnen, waardoor je een energie boost voor de rest van de dag krijgt!

3. Magnesium

Magnesium is een mineraal dat ervoor kan zorgen dat jij je moe voelt. Niet veel mensen slikken magnesium of krijgen het genoeg binnen, omdat niet iedereen weet wat het is. Toch is het heel belangrijk (als je je fit wilt voelen) dat je genoeg magnesium binnen krijgt. Magnesium helpt trouwens ook om ADHD tegen te gaan! Het duurt wel een paar dagen voordat je lichaam het goed heeft opgenomen, dus blijf het een paar dagen consistent slikken!

4. Healthy shots

Je ziet de welbekende healthy shots steeds vaker voorbij komen op social media. En dat is niet voor niks, ze zijn namelijk supergezond! Er zitten veel gezonde voedingsstoffen in, waar jij binnen no time een hele lading energie van krijgt!

5. Vitamines

Deze is wel een beetje obvious, hè? Vitamines zorgen er natuurlijk voor dat jij een gezond en fit lichaam hebt. Als je een tekort hebt aan vitamine B2, B3, B5, B6, B12 of C zorgt dat ervoor dat jij je moe en futloos kan voelen. Een vitaminetekort heeft ook andere vervelende gevolgen. Veel vitamines haal je natuurlijk uit groenten en fruit, maar je kan ook een multitablet slikken. Dat is een pil waar al deze vitamines al in zitten!

6. Water

Water is natuurlijk iets dat je hele lichaam reinigt en hydrateert. Het voert de afvalstoffen uit je lichaam en zorgt er, samen met eten natuurlijk, voor dat je lichaam genoeg ‘brandstof’ heeft om op te functioneren. Daarom moet je genoeg water drinken. Als je twee liter water op een dag drinkt merk je direct dat je je veel fijner en gezonder voelt!

7. Sporten

Oké, het is niet echt een ‘vervanger’ voor koffie omdat het geen eten, drinken of voedingsstof is, maar van sporten krijg je wel superveel energie! Je hersenen maken tijdens het sporten namelijk allemaal stofjes aan die ervoor zorgen dat jij je fijner gaat voelen. De work-out die je doet mag zo lang of zo kort duren als je zelf wil, die stofjes maak je toch wel aan!

Beeld: pinterest

Must reads 👀