Health

Alles gaat weer open: zo houd je je FOMO onder controle

‘s Avonds naar de bios, bowlen met al je collega’s en drie zoenen op een familiefeestje. Hele normale dingen die wij niet konden doen in de lockdown. Gelukkig is er licht aan het eind van de tunnel, alles wordt weer zoals het voorheen was. Minpuntje: al deze normale dingen, zijn niet zo normaal meer. Met als gevolg dat je hier erg overprikkeld van kan raken. Wat je daar tegen kunt doen? Dat lees je hier!

Zo houd jij je FOMO onder controle

De winkels dicht, de horeca dicht, maximaal drie personen bij jou thuis uitnodigen.. En dan ineens mag alles weer! Hoe je dan niet verzuipt in de mogelijkheden en je helemaal volplant? Dat leggen wij je even uit.

Je bent niet alleen

Je moet weten dat jij zeker niet de enige bent die moeite heeft met de versoepelingen. Nu alles weer open gaat is het helemaal niet zo gek dat jij ook deze keer moet wennen. Neem de tijd voor jezelf en doe alleen dingen waar jij je goed bij voelt.

Rustig opbouwen

Opeens vragen je collega’s je mee op een werkuitje, maar jij hebt in het weekend ook al twee verjaardagen gepland staan. Stress!! Het komt allemaal goed, zolang je alles maar rustig opbouwt. Je kan mensen ook laten weten dat je allemaal iets te druk wordt. Dat zullen de mensen om je heen wel snappen.

Uitrusten, slapen en nog eens rusten

Het is niet zo gek dat je snel overprikkeld raakt door alles wat er om je heen gebeurt. Daarom is het belangrijk dat je goed uitrust. Anders is er niets meer van je over aan het einde van de week. Neem een middagdutje, download een meditatie-app of ga rustig een rondje wandelen in het bos. Dit helpt je om te kalmeren en je hoofd even leeg te maken. Dat je vermoeid en overprikkeld raakt door alle veranderingen om je heen is heel normaal. Probeer alles rustig op te pakken. Plan niet gelijk tien afspraken in. En houd rust! Zo kan jij zometeen weer met een gerust hart (en hoofd) de deur uit!