Lifestyle

Deze 10 dingen herken jij sowieso als je een gevoelig mens bent

Roos-Sanne

Gevoelige mensen zijn juist precies het tegenovergestelde van hele directe mensen. Vaak wordt er tegen gevoelige mensen gezegd dat ze zich niet zo aan moeten stellen of dat ze dingen niet zo persoonlijk op moeten vatten. Dat is niet echt leuk om te horen, omdat ze nou eenmaal zo in elkaar zitten. Deze 10 dingen herkent ieder gevoelig persoon!

10 dingen die elk gevoelig persoon begrijpt

Sommige dingen snap je nou eenmaal alleen als je het zelf ook zo ervaart. Dit zijn 10 dingen die ieder gevoelig persoon herkent! 

1. Gevoelens van een ander

Je neemt de gevoelens en energie van een ander zelf op. Als iemand verdrietig is word je er zelf ook verdrietig van, en als iemand blij is ga je ook mee in die energie. 

2. Je vermijdt negatieve mensen

Omdat jij dus al die energie in je opneemt probeer jij negatieve mensen te vermijden. Anders zit jij met al die negativiteit in je leven!

3. Goeie intuïtie

Jouw intuïtie is geweldig! Jouw onderbuikgevoel heeft altijd gelijk. Jij voelt die vibes van iets of iemand gewoon heel erg goed aan.

4. Intense emoties

Je bent héél blij of héél verdrietig, er zit niet echt wat tussen. Het is het één of het ander met jouw emoties. Dit komt omdat jij je emoties heel intens voelt. Dit kan lastig zijn voor jezelf en voor de mensen om je heen. 

5. Muziek verandert je mood

Luister je een upbeat liedje, dan word je er zelf ook helemaal vrolijk van. Luister je een superzielig liedje, voel je je helemaal depri. Ook de energie van een liedje absorbeer jij als een spons. Tijd om een vrolijke playlist te maken!

6. ”Trek het je niet aan”

Als iets irritant is om te horen, is het die zin! Ja, dat doe ik wel. So what? Nee, maar even, als het zo makkelijk was had je dat zelf al wel bedacht. So stop saying that!

7. Iets kan je lang dwarszitten

Misschien heeft iemand een opmerking gemaakt die jij niet leuk vond of heb je zelf iets gedaan wat misschien niet al te aardig was. Dan kun je hier heel lang mee blijven zitten.

8. ”Nee” zeggen is moeilijk

”Ja hoor, dat doe ik wel even,” zeggen, terwijl je het eigenlijk misschien helemaal niet wilt doen. Nee zeggen kan lastig zijn als je gevoelig bent, omdat je geen andere mensen wilt lastigvallen met dat ene klusje. 

9. Tijd voor jezelf

Tijd voor jezelf hebben is heel belangrijk voor je als je heel gevoelig bent. Omdat jij al die emoties van anderen zo in je opneemt is het belangrijk dat jij ook momentjes voor jezelf neemt om even tot rust te komen. En dat is meer dan oké! 

10. Je wilt het journaal absoluut niet kijken

Het is gewoon allemaal zo zielig! Je kan er zelfs van wakker liggen… En dat is volkomen begrijpelijk. Het ís ook vaak heel zielig.