Beauty

Deze lifechanging trucs bezorgen jou het mooiste krullende haar

Krullen zijn of prachtig, of pluizig. There’s no in between. Het hebben van krullen kan heel lastig zijn. Zodra je je haar uitkamt is er geen krul meer te bekennen en wordt het één grote pluizenbol. Vaak volg je een heel ritueel voordat je haar eindelijk goed zit. Er zijn honderden middeltjes en tips voor de prachtigste krullen. Maar wat werkt nou echt voor je haar? 

Beste trucs voor krullend haar

Ready? Dit zijn de beste trucs om jouw krullende haar zo mooi mogelijk te krijgen.

Kammen

Als je besluit je haar te kammen, doe dit dan met nat haar. Zodra je haar droog is en je het dan gaat kammen, kam je zo je krullen eruit. Gebruik het liefst je vingers om de grootste knopen eruit te halen. Gebruik eventueel nog een grove kam. Als je een borstel gebruikt is de kans op pluizig haar het grootst!

Hydratatie

Om je coupe mooi in model te brengen heb je bepaalde producten nodig. Begin met crèmevoeding, let op: voeding, geen spoeling. Dit verdeel je over je natte haar. Vervolgens kan je er nog schuimgel of gel instoppen. Dit zorgt er voor dat je krullen goed in vorm blijven en niet makkelijk uitzakken.

Wassen

Was je haar ongeveer twee tot drie keer in de week. Dit verschilt natuurlijk per haartype, maar hoe vaker je het wast, hoe minder natuurlijke oliën je haar aanmaakt. Dit zorgt weer voor frizzy haar. Zorg er ook voor dat je een shampoo gebruikt waar geen sulfaten inzitten. Dit is schadelijk voor je haar.

Afdrogen

Stop met het gebruiken van een handdoek tijdens het afdrogen van je haar. Handdoeken halen al het vocht uit je haar. Gebruik liever een T-shirt. Dit zorgt ervoor dat je krullen zacht worden en niet in elkaar gaan zitten. Doei, pluizige krullen!

Kneden

Alsof het al niet gek genoeg was, wist jij dat je krullen moet kneden? Dit zorgt ervoor dat de krul overal in je haar gaat zitten en niet alleen aan de onderkant. Hoe kneed je dan? Sla nadat je de producten in je haar hebt gedaan, je haar naar voren. Maak een kommetje van je handen en kreed voorzichtig de krullen in elkaar. Dit noemen ze ook wel: scrunchen. 

Drogen

Het beste is om je haar te laten drogen in de buitenlucht. Mocht je echt niet met nat haar naar buiten willen, dan kan je het beste je haar föhnen met een diffuser. Dat is een kap die je op de föhn kan zetten. Op die kap zitten punten die je haar dan weer mooi föhnen. Vergeet niet: ga ondersteboven hangen! 

Regen

Was je haar niet op een regenachtige dag! Er is één gouden tip voor het krijgen van prachtige glanzende krullen: ga in de regen staan! Een regenbui doet wonderen voor je haar. Zodra je haar weer opdroogt weet je niet wat je ziet. Hello, curls! 

Krullenkapper

Ook als je krullen hebt moet je eens in de zoveel tijd naar de kapper. Kies een kapper die gespecialiseerd is op het gebied van krullen. Door het hele land zitten zogeheten ‘krullenkappers’. Deze mensen hebben als geen ander ervaring met het knippen van krullen. Daar zit namelijk een hele andere techniek achter dan wanneer je stijl haar knipt.

Volg deze tips op en zie hoe jouw pluizige coupe wordt omgetoverd tot een bos met prachtige krullen. Je haar zit weer on fleek!