Films & Series

Wait, what? Dit verdiende de cast van Friends per aflevering

Roos-Sanne

Iedereen kent de hitserie Friends wel. Veel mensen zijn er grote fans van, en terecht! Het is tot op heden nog steeds één van de meest populaire sitcoms ooit! Er zijn ontzettend veel attracties en merchandise voor gemaakt. Het zal je dus ook niet verbazen dat het de castleden superveel geld heeft opgeleverd. Dit is het salaris van de castleden per seizoen!

OMG: zoveel geld verdienden de castleden van Friends per aflevering

Hoe populairder de serie werd, hoe meer ze eraan verdienden. Dit is hoeveel Courteney Cox, Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Matt LeBlanc en David Schwimmer per aflevering verdienden.

Seizoen 1

In seizoen 1 verdiende de cast $22.500 per persoon per aflevering. In dit seizoen werden alle acteurs evenveel betaald. Dat betekent dat ze $540.000 per persoon voor het hele seizoen verdienden! Dat is zeker niet slecht… 

Seizoen 2

In seizoen 2 waren de salarissen helaas minder eerlijk verdeeld. Het minst betaalde castlid kreeg voor het hele seizoen $480.000, en het meest betaalde cast lid kreeg $960.000! Wie het meeste en het minst betaald kregen is niet duidelijk, maar gelukkig kwam hier in het vervolg verandering in!

Seizoen 3

Vanaf seizoen 3 kregen ze gelukkig weer allemaal hetzelfde betaald. Toen dit seizoen op televisie werd uitgezonden werden ze $75.000 per aflevering betaald! Dat betekent dat ze over het hele seizoen $1.875.000 betaald kregen! Maar geloof me, het wordt nog meer.

Seizoen 4

In seizoen 4 kregen ze allemaal ‘loonsverhoging’ ;). Ze kregen toen $85.000 per aflevering. Ze kregen toen dus ruim $2 miljoen voor het hele seizoen, per persoon! Dat is nog eens veel geld…

Seizoen 5

Het wordt nog gekker! In seizoen 5 kregen de castleden maar liefst $100.000 per persoon per aflevering! Dit seizoen heeft 24 afleveringen, dus dat betekent dat ze allemaal $2,4 miljoen aan dit seizoen hebben verdiend… Crazy! 

Seizoen 6

In seizoen 6 verdienden de castleden allemaal $125.000 per aflevering! Ze hebben dus in totaal voor dit seizoen ruim $3 miljoen gekregen! Maar je gaat niet geloven hoeveel ze vanaf seizoen 7 verdienden…

Seizoen 7 en 8

In seizoenen 7 en 8 verdienden ze evenveel per aflevering. Dit was namelijk, hou je vast, $750.000 per aflevering! Aangezien allebei de seizoenen 24 afleveringen hadden, verdienden ze per seizoen dus $18 miljoen! En als je dacht dat dát veel was moet je maar afwachten tot seizoenen 9 en 10…

Seizoen 9 en 10

Ook in seizoen 9 en 10 verdienden de castleden evenveel per aflevering. En geloof het of niet, hun loon werd nóg hoger dan in seizoen 8. Ze verdienden voor deze seizoenen namelijk… $1.000.000 per aflevering! That’s crazy! In seizoen 9 hebben ze dus $24 miljoen verdiend, en in seizoen 10 $18 miljoen. Dat is écht heel erg veel geld.

Friends reünie

Voor de Friends reünie kregen ze natuurlijk ook nog betaald. Dit was ook zeker niet niks! Ze kregen voor de reünie maar liefst $2 miljoen per persoon!

Syndicatiewinst

Aangezien Friends nog steeds zo’n populaire show is verdienen ze er nog steeds geld aan. Ze krijgen op dit moment 2% van de syndicatiewinst per persoon. In totaal is dit $1 miljard (!!!) per jaar, dus verdienen ze per persoon nog zo’n $20 miljoen per jaar. Dit zijn natuurlijk enorm hoge bedragen, maar er wordt ook nog heel veel belastinggeld van afgetrokken! Hoeveel er daarna nog precies van overblijft is niet duidelijk, maar het is alsnog héél veel.