Love

Science Says: mannen vinden slimme vrouwen blijkbaar niet zo aantrekkelijk

Je zou denken dat slimme vrouwen juist ontzettend aantrekkelijk zijn door hun wereldkennis, de diepzinnige gesprekken die je met hen kan voeren en hun goede baan, toch? Maar niks is helaas minder waar, want nu blijkt uit onderzoek dat mannen dit helemaal niet zo aantrekkelijk vinden. Say what? Lees snel waarom, want de reden die mannen hiervoor geven, daar moeten wij echt van zuchten! 

Mannen vinden slimme vrouwen niet zo aantrekkelijk

Nu we dit weten, zouden we natuurlijk denken dat een man het liefste een vrouw wil zonder wereldkennis en die alleen maar oppervlakkige gesprekken in petto heeft. Maar dat is ook niet helemaal wat ze zoeken. Uit het onderzoek in de Society for Personality and Social Pyschology blijkt namelijk dat een man op zich wel op zoek is naar een vrouw die haar zegje klaar heeft en goede genen door kan geven aan zijn kinderen, maar intelligenter dan de man himself dat hebben ze liever niet… Wat een eisen, mannen!

IQ speelt dus wel degelijk een rol in aantrekking 

Het onderzoek zit best grappig in elkaar, zo kregen namelijk 150 mannen foto’s te zien van vrouwen, waarbij zij moesten beoordelen hoe knap zij hen vonden. Daarna moesten zij een intelligentietest maken en op basis daarvan was het de hoogste tijd om vrouwen te ontmoeten die dezelfde test hadden afgelegd en hoger of lager dan de man hadden gescoord. Mannen blijven natuurlijk haantjes, want je raadt het al; nu vonden zij de vrouwen die hoger hadden gescoord op de test opeens een stuk minder aantrekkelijk. Dus IQ speelt wel degelijk een rol in hoe aantrekkelijk iemand is…. Lekker is dat.

Vrouwen hebben vaker een hogere opleiding afgerond dan mannen

Maar weet je we wat wel lekker voor ons vrouwen is? Dat is dat vrouwen steeds slimmer worden en uit de cijfers blijkt dan ook dat gemiddeld 46 procent van de vrouwen rond de dertig jaar een diploma in het hoger onderwijs heeft, terwijl dit bij mannen maar 38 procent is. ha, ha! 😉 En daar blijft het niet alleen bij; ook in relaties kunnen we dit terugzien. In 20 procent van de gevallen is een vrouw namelijk hoger opgeleid en 13 procent van de gevallen is de man maar slimmer. Dus vrouwen, trek je niets aan van deze mening van mannen en ga vooral verder studeren als jij dat wilt, want je weet wat ze zeggen hè: girls support girls, right? Oh ja, en mannen; voel je vooral niet meer geïntimideerd door vrouwen die een stuk slimmer dan je zijn, maar omarm het juist dat je zo een slimmerik aan de haak hebt geslagen!