Food

Watch out: deze trucjes gebruiken restaurants waardoor je meer geld uitgeeft

Restaurants doen er altijd alles aan om jou zoveel mogelijk aan te smeren en grote kans dat jij negen van de tien keer dat je uit eten gaat ook eindigt met een heel menu, terwijl je eigenlijk maar één gerecht wilde bestellen. Niet ideaal voor je bankrekening. Lees snel verder, want zo trap je niet meer in de gemene trucjes van een restaurant!

Deze trucjes gebruiken restaurants waardoor je meer geld uitgeeft

We get it, kiezen is in een restaurant ook heel erg lastig en door al die trucjes van restaurants wordt het niet makkelijker voor je gemaakt. Maar als je eenmaal hun trucjes door hebt, zul je nooit meer onbedoeld zoveel geld uitgeven.

De indeling van de menukaart

Het is je vast nooit opgevallen, maar de menukaarten staan in een restaurant meestal op volgorde van goedkoop naar duur. En omdat zij dit doen is de kans groot dat je de eerste paar maaltijden alweer bent vergeten als je de menukaart uitgelezen hebt en juist de meest dure nog vers in je geheugen staan.  Mhmmh, sneaky. En nu we dit weten nemen we de menukaart voortaan achterstevoren door! 

Bij sommige gerechten staan afbeeldingen

Als er afbeeldingen bij sommige gerechten staan heb je er sneller zin in, en kun je de maaltijden die je hebt gezien een stuk beter onthouden dan de gerechten zonder afbeeldingen. En we have to admit dat we zelf ook een stuk sneller voor de gerechten met afbeelding gaan, omdat je dan toch al een beetje een beeld hebt van wat je op je bord kunt verwachten. Wedden dat jij dit onbewust dus ook doet?

Grootmoeders gehaktballetjes

Het gebruik van bepaalde voorzetsels zorgen er ook voor dat jij er sneller voor zal gaan kiezen, want wees even eerlijk; bij gewone gehaktballetjes heb je een totaal ander beeld dan bij grootmoeders gehaktballetjes. Dit klinkt namelijk een stuk verser en sappiger dan normale gehaktballetjes, waardoor jij het sneller zult kiezen… Best slim eigenlijk!  

Gerechten worden extra duur gemaakt 

Dit is misschien wel het meest smerige trucje van restaurants, want wat ze namelijk doen is de prijs van sommige gerechten extra duur maken, waardoor jij het idee hebt dat de andere maaltijden een stuk goedkoper zijn. Hierdoor maak je voor je gevoel een stuk sneller een goedkope keuze, terwijl dit in de realiteit eigenlijk helemaal niet zo is!