Love

Dit zijn 10 dingen die aangeven hoe ware liefde voelt

Jullie zijn al een tijdje aan het daten of al jaren samen, en jullie hebben het super leuk met elkaar. Maar of hij/zij echt de ware voor jou is, daar twijfel je nog over en dat is natuurlijk ook niet zo gek. Want hoe weet je nou of iemand de ware voor jou is? Herken jij dit ook? Lees dan snel verder, want deze 10 dingen geven aan hoe ware liefde voelt! 

10 dingen die aangeven hoe ware liefde voelt 

Onderzoekers beweren dat er een soort van checklist is die jou zou moeten helpen om erachter te komen of de persoon waar je op dit moment mee bent ook echt de ware voor jou is, en dat maakt ons leven eerlijk gezegd wel een stuk makkelijker. Dus begin met afvinken, en kom erachter of hij/zij het wel voor jou is!  

1. Je voelt je heel erg comfortabel bij je lover

Voel jij je bij je lover thuis echt comfortabel en heb je niet het idee dat jij je anders moet gedragen in zijn/haar gezelschap? Dan zit je helemaal goed. Het belangrijkste is namelijk dat jij jezelf kunt zijn en dat je je vredig en happy voelt als je met je lover bent. Afvinken dus… 

2. Jullie relatie verloopt heel soepel

Tuurlijk zijn er ook wel eens discussies en zijn jullie het echt niet met elkaar eens, maar over het algemeen hebben jullie een vrij makkelijke relatie, waarin jullie elkaar begrijpen, zonder om alles kwaad te worden. Jullie begrijpen elkaar voor het grootste gedeelte goed en als jullie wel van mening verschillen, accepteren jullie dit ook van elkaar.   

3. Het gaat niet alleen maar om de seks

We get it, intimiteit is mega belangrijk in de relatie, maar het belangrijkste is het zeker niet en daar zijn jullie het beiden dan ook helemaal mee eens, want een avondje lekker knuffelen zonder seks vinden jullie ook geen punt. Mocht het nou eigenlijk allemaal alleen maar om de seks draaien? Dan is dat zeker een red flag en moet je je nog maar eens goed vragen of het wel de ware is! 

4. Uit het oog is zeker niet uit het hart

Liefde kent geen grenzen en als je lover even weg is, kun je eigenlijk alleen maar aan hem/haar denken, Uit onderzoek uit 2015 blijkt dan ook dat echte liefde zich eigenlijk ook alleen maar in de hersenen afspeelt, waardoor het niet uitmaakt waar ter wereld je lover is, want je zult altijd aan hem/haar denken. Cute!  

5. Je spreekt eigenlijk alleen maar over je relatie 

Psychologen aan The University of Texas deden in 2002 onderzoek naar koppels die in meervoud of enkelvoud over hun relatie spreken. En wat blijkt? Dat de stellen die echt close waren eerder over wij spraken in plaats van ik in een relatie. Dus schaam je vooral niet, als je het eigenlijk alleen maar over je lover hebt met je vriendinnen, want dat is hartstikke goed voor je relatie.

6. Je wilt altijd vechten voor jullie relationship

Een relatie heeft de benodigde struggles, maar jullie zullen altijd voor elkaar blijven vechten en dat betekent dan ook echt dat jij de ware hebt gevonden. Hierdoor denk je namelijk realistisch na over jullie relatie, want het kan niet altijd maar lachen zijn.  

7. Je offert je zelf snel op

Jezelf snel opofferen heet ook wel costly commitment signals en daarmee worden de acties die je alleen voor je lover doet bedoeld, want dit kost jouzelf tijd, geld of emoties en puur en omdat jij je lover wil helpen doe je het. Dat is toch ware liefde!  

8. Je hoeft je niet te bewijzen
 

Het is volgens pyschologen een goed teken als je geen constante behoefte hebt om jullie relatie constant maar te delen op social media. Je weet namelijk zelf het beste hoe het zit en daar zijn tientallen Instagramfoto’s achter elkaar niet bij nodig. Mocht je nou wel de behoefte voelen om alleen maar foto’s samen te posten dan heb je vaak best wat onzekerheid over je relatie, of kan het zijn dat je het onbewust heel erg belangrijk vind wat de omgeving van jullie relatie vindt. Oh ja; niks posten hoeft nou ook niet hè, want die leuke selfie op Valentijnsdag mag echt wel op Insta! 

9. Het liefste stel je je lover aan iedereen voor

Sta jij te popelen tot je ouders eindelijk kennis kunnen maken met je lover? Dan moet je je daar vooral niet voor schamen, want dat is een heel erg goed teken. Dit betekent namelijk dat je lover het écht voor je is, waardoor je helemaal niet meer bezig bent met andere knappe hunks. Wanneer staat zijn ouders ontmoeten bij jullie op het programma?   

10. Je lover is je nummer 1 fan

Je lover is je grootste fan en zal je dan ook altijd steunen in de doelen die je hebt in het leven. Zoals op werkvlak, maar zeker ook in alles in wat je doet. Mocht je twijfelen over bepaalde keuzes, dan is je lover er voor je om die juiste keuzes te kunnen maken. Heeft je lover dit nou niet, en kraakt hij jouw doelen af? Dan is dit ook zeker een red flag! 

Must reads 👀