Films & Series

Eh, wow: zoveel kost het je als je per ongeluk verklapt wie de Mol is

Wie Is De Mol is één van de populairste televisieseries in Nederland. Ruim een miljoen mensen kijken er elk jaar weer opnieuw naar om erachter te komen wie nou de Mol is. Als één van de deelnemers verklapt wie het is, krijgt hij/zij een enorme boete… Zo hoog is die!

OMG: zó hoog is de boete als je verklapt wie de Mol is

Geloof ons maar, dit is niet wat je binnen een paar maanden afbetaalt… 

Voordat je meedoet

Je mag niet zomaar meedoen aan het programma. Eerst wordt er gekeken naar of je goed geheimen kan bewaren, omdat dit ook tijdens het spel natuurlijk wel heel belangrijk is. Van tevoren moet je een psychologische test afnemen die bestaat uit 300 (!!!) vragen. Gebaseerd op je antwoorden wordt gekeken naar of je goed geheimen kan bewaren (en of je dus mee mag doen), maar ook of je de Mol zou kunnen worden. 

Wie het allemaal weten

Bijna niemand weet wie de Mol is. Alleen de Mol zelf (duh) en een paar mensen die backstage werken, maar daar ook lang niet iedereen! Om te voorkomen dat het op één of andere manier toch uitlekt, wordt de naam van de Mol ook nergens opgeschreven. Ook slapen de kandidaten in een ander verblijf dan de crew om te voorkomen dat iemand het toch per ongeluk verklapt.

Boete

De boete die je moet betalen is écht heel erg hoog. Als je per ongeluk verklapt wie de Mol is moet je €250.000 boete betalen! What?! Ja, dat is heel erg veel geld. Je kan dus maar beter je mond houden…

Must reads 👀