Lifestyle

Zo ziet het leven van de Nederlandse Ayleen van the Tinder Swindler er nu uit

Heb jij de nieuwe documentaire The Tinder Swindler al gezien? The Tinder Swindler is een true crime docu over Shimon Hayut, een oplichter die zijn slachtoffers vond via datingapp Tinder. De Nederlandse Ayleen is ook slachtoffer van zijn trucjes geworden

Zo gaat het nu met Nederlands slachtoffer The Tinder Swindler Ayleen

The Tinder Swindler Shimon Hayut heeft ook de Nederlandse Ayleen opgelicht. Zo ziet haar leven er nu uit!

Contact

Via Tinder kwam Ayleen in contact met ‘Simon Leviev’. Ze heeft anderhalf jaar lang contact gehad met de man, waarin hij haar tienduizenden dollars heeft afgenomen. Toen Ayleen op het nieuws over deze man hoorde heeft ze hem ermee geconfronteerd, maar hij ontkende alles. Ze besloot de merkkleding die ze voor hem had gekocht te verkopen, om zo een beetje van haar geld terug te krijgen. Maar daar liet ze het niet bij zitten!

Afgesproken

Ayleen heeft Shimon met een excuus naar Athene, Griekenland gelokt en liet de autoriteiten weten waar hij zou zijn. Ze hebben hem opgepakt en hij is in Israël veroordeeld tot 15 maanden gevangenis voor vier aanklachten van fraude. Tot iedereens grote frustratie kwam hij na vijf maanden al vrij. Wel is hij voor altijd verbannen van Tinder! Gelukkig.

Hoe gaat het nu met haar?

Ayleen heeft nog veel schulden die ze moet afbetalen, zo’n $140.000. Dat staat gelijk aan ruim €120.000. Shimon Hayut zou zijn slachtoffers zo’n €40.000 aan schadevergoeding betalen. 

Naast de schulden heeft Ayleen natuurlijk ook een trauma opgelopen. Ze hoopt dus ook dat Shimon ooit zijn verdiende loon krijgt, en langer dan die bizar korte vijf maanden moet zitten. Wij ook, Ayleen!