Lifestyle

Zo bereken je of jullie leeftijdsverschil groot (of klein) genoeg is

”Leeftijd is maar een getal”. Dit klopt natuurlijk, maar volgens de samenleving zit er wel een grens hoeveel ouder of jonger je partner mag zijn. Met dit trucje weet je altijd of je goed zit!

Zo weet je of je leeftijdsverschil door de beugel kan

Leeftijdsverschillen in relaties komen vaak voor. Vaak wil een vrouw met een oudere man daten, omdat jongere mannen vaak minder volwassen zijn. Andersom komt natuurlijk ook gewoon voor! Ondanks dat je moet doen waar je je goed bij voelt, kan de maatschappij daar soms nog wel eens anders over denken. Met deze berekening weet je of je relatie maatschappelijk gezien goed is!

Leeftijdsverschil

First of all moet je natuurlijk gewoon doen waar je je goed bij voelt. Zo lang jullie allebei volwassen zijn, er geen sprake is van een machtsverhouding. Laat je dan ook niks anders vertellen door de samenleving! Veel relaties hebben een leeftijdsverschil. Bij sommige mensen is het maar een jaar, bij anderen is het veel meer. And it’s all good. Zolang jullie gelukkig met elkaar zijn, hoef je je er echt geen zorgen om te maken, it’s not that deep.

Trucje

Mocht het je wel dwarszitten en ben je gevoelig voor de mening van anderen? Dan is er een heel handig trucje waarmee je kan berekenen of jullie relatie ‘gepast’ zou zijn! De minimale leeftijd van je partner is de helft van je eigen leeftijd plus 7. Voor de maximale leeftijd trek je 7 van je eigen leeftijd af en verdubbel je dat getal. Voila!

Wetenschappelijk gezien is dit de perfecte manier om te bepalen of je partner in jouw leeftijdscategorie valt. Maar nogmaals, als jullie allebei volwassen en gelukkig zijn is er niks aan de hand!

Must reads 👀