Beauty

Niet meer doen: deze dingen doen we allemaal verkeerd tijdens het scheren

Redactie

Scheren blijft lastig, want als je denkt eindelijk de juiste techniek te hebben gevonden, ontstaan er toch opeens weer allemaal bultjes en kleine wondjes. Niet echt wat je wil, en daarom hebben wij dan ook alles wat wij vrouwen verkeerd doen tijdens het scheren voor jullie op een rijtje gezet. Wedden dat jij dit ook doet?

Deze dingen doen we allemaal verkeerd tijdens het scheren

Scheren blijft een dingetje waar je vaak helemaal geen zin in hebt als je lekker staat te douchen. En als je je er dan eindelijk toe zet kun je gewoon niet ontsnappen aan die vervelende bultjes die je aan zo’n scheerbeurt over houdt… We get it, niet heel charmant, maar gelukkig kunnen we daar wel iets aan doen. Deze dingen doen we namelijk allemaal fout tijdens het scheren en dit zijn de oplossingen!

Je gebruikt je scheermes te lang 

We hebben ons scheermesje vaak maanden in de douche liggen, omdat we voordat we onder de douche stappen vaak gewoon helemaal vergeten dat we een nieuwe moesten pakken. Maar wist je eigenlijk al dat je een scheermesje namelijk maar maximaal tien keer kunt gebruiken? Als je dit langer doet kan het niet alleen leiden tot een minder goed resultaat, maar ook tot in infecties en dat is natuurlijk niet heel chill. Reminder om vanavond een nieuw scheermesje te gebruiken, dus!

We scheren ons eigenlijk te vaak

Er meteen het scheermesje bij pakken, als er maar een klein haartje te zien is, is eigenlijk helemaal niet zo slim. Van te veel scheren kan je huid namelijk gaan irriteren en ontstaan er van die vre-se-lijke bultjes die zelfs kunnen gaan ontsteken. Je kunt dus het beste om de twee tot drie dagen scheren en wedden dat niemand die ini mini haartjes op je benen of je va-jay-jay op zal vallen?

Je scheert helemaal de verkeerde kant op

Waarschijnlijk heb je dit al honderd keer gehoord, maar just to be clear: het is helemaal niet goed om tegen de haarrichting in te scheren. Hierdoor krijg je namelijk sneller wondjes en irritaties op je benen, je schaamstreek of onder je oksels en dat is natuurlijk geen feest. Scheer altijd met de haarrichting mee. En weet je eigenlijk helemaal niet zo goed hoe dat moet? Check dan deze video! 

Watch on YouTube

Je gebruikt geen scheerschuim

Even snel douchen voordat je ‘s ochtends naar je werk moet. En er dan achter komen dat er een heel oerwoud op je benen zit. Dan klinkt scheren met alleen warm water als de perfecte oplossing, maar dit kun je beter niet doen, want als je scheerschuim gebruikt heb je minder snel wondjes en zorgt het voor minder irritaties. Het scheermes glijdt dan namelijk gewoon een stuk makkelijker over je lijf! 

Je huid heeft geen goede verzorging

Een fijne scheerschuim gebruiken kan al echt een verschil maken, maar als je daarna de verzorging van je huid helemaal vergeet gaat er toch nog iets mis. Het is namelijk heel erg belangrijk dat je na het scheren je huid goed hydrateert, zoals met een goede lichaamsolie of een fijne crème. En voordat je gaat scheren eerst even alles down there en op je benen scrubt. Hiermee verwijder je alle dode huidcellen en loop je veel minder risico op irritaties en ingegroeide haren.  

Even snel s’ ochtends scheren

We get it, en ik denk ook dat iedereen wel ‘s ochtends zichzelf scheert, maar probeer daar vanaf morgen eens mee te stoppen! Want als je je lichaam ‘s ochtends scheert, heeft het geen tijd om zich te herstellen. Dit komt doordat er door de wrijving van je huid irritaties kunnen ontstaan en als je je ‘s avonds gewoon scheert heeft je lichaam de hele nacht om nog te kunnen herstellen…