Lifestyle

Aan deze dingen kan jij sowieso merken dat je de jongste bent in huis

Ben jij de jongste thuis? Dan kan het goed zijn dat je daardoor best wat voordelen ervaart. Vaak hebben je oudere broers of zussen al het één en ander meegemaakt en hierdoor kunnen ze jouw goed adviseren. Ook zullen je ouders wat minder streng zijn voor de jongste, want tja, ze weten inmiddels wel dat dat geen zin heeft. Benieuwd wat de jongste nog meer herkent in huis? Lees snel verder! 

Aan deze dingen kan jij sowieso merken dat je de jongste bent in huis

1. Minder regels

Wil jij een avondje uit zonder dat je per se om 1 uur thuis moet zijn? Geen probleem. Je ouders weten inmiddels dat het toch wel goed komt. Scheelt niet alleen ruzies, maar ook stiekem gedrag. Ook worden taken in het huishouden minder vaak aan de jongste overgelaten en kan jij dus lekker relaxen. Thank you brother/ sister

2. Het kleintje

Hoe oud je ook bent, je blijft toch altijd de jongste van het gezin. Je krijgt dan ook vaak de woorden als ‘jonkie’, ‘kuiken’, of ‘baby’ naar je hoofd geslingerd. No problemo, want jij kan je broers en zussen terugpakken met ‘oudje’.

3. Je hebt bewijsdrang

Als jij veel broers en/of zussen hebt, dan is de drang om jezelf te bewijzen vaak groter. Onthoud dan wel dat iedereen anders is en dat jij ook andere kwaliteiten hebt. Doet jouw zus havo? Dan wil jij ook havo doen. Of vwo, want dat is nét is beter. In jouw ogen dan. 

4. Het zusje van

‘Hey, ben jij niet het zusje van…?’ Als jij de jongste van het gezin bent heb jij sowieso deze vraag wel eens gekregen. Iedereen kent jouw oudere zus of broer en je wordt dan ook vaak vergeleken met ze. Het nadeel hieraan? De jongste hebben vaak een bewijsdrang hierdoor. 

5. Je hebt oudere vrienden

Vaak ken jij de vrienden van jouw broer of zus ook goed. Hierdoor zit jij al sneller in een vriendengroep met oudere vrienden. Je wordt hier sneller volwassen van en vaak kom je dan ook eerder in aanraking met feestjes, roken, alcohol en al dat soort dingen. Young, wild and free baby!

6. Meer tijd met je ouders spenderen

Als jij de jongste thuis bent, dan kom je op een punt dat al je oudere broers en zussen het huis uit gaan om te studeren, om te reizen of om samen te gaan wonen. Je ouders hebben opeens alle tijd voor jou en daar willen ze extra van genieten voordat jij ook vertrekt. Dit is best leuk, want zo bouw je ook een betere band op met je ouders. 

7. Je moet soms nét wat harder je best doen dan de rest

Tijdens het avondeten kom jij soms niet eens aan jouw verhaal toe. Iedereen schreeuwt door elkaar heen en het laatste stukje vlees is ook nooit voor jou. Je bent nou eenmaal de jongste en kan het minst hard schreeuwen. Hierdoor moet jij nét iets meer je best doen om gehoord te worden. 

8. Je hebt een dikke huid

Met oudere broers of zussen moet jij wel tegen een grapje (of stootje in het geval van broers) kunnen. Jongens houden van stoeien en vechten en de meiden zijn vaak wel in voor een discussie. “Waar is MIJN nieuwe broek?!” ‘Wat heb ik nou gezegd over kleren lenen ZONDER het te vragen’. Heel herkenbaar, hè? 

Bron: BeautifyBeeld: Instagram