Food

Vliegen maar: Transavia gaat voortaan friet serveren tijdens hun vluchten

Tijd om je vlucht om te boeken via Transavia, want binnenkort kan jij straks een patatje mayo bestellen in het vliegtuig. Bye goor vliegtuigeten, en hallo knapperige patat! Vanaf 10 maart heb jij nóg een excuus om met het vliegtuig weg te gaan.

Friet in een vliegtuig

Ga jij na 10 maart op vakantie met Transavia? Dan heb je geluk, want dan kan jij een lekker patatje bestellen in the sky! Geen slappe broodjes meer, maar knapperige patat! Er is zelfs een vegan variant , of met truffelmayo; wat wil je nog meer? Ga je niet op vakantie, maar heb je wel zin in friet? Organiseer een high frikandel met al je vrienden!

Fries in the skies

De bedenker van Fries in the skies, Leon de Winter, is op dit idee gekomen toen hij op een dieet moest en dus geen patat meer mocht eten. Sad life! Hij miste het zo erg dat hij ging experimenteren met frietsoorten en aardappelen die laag in calorieën zijn. Hij vertelde aan EditieNL dat het resulteerde in speciale ovenfrietjes die nu ook in de AH liggen! Ook wilde hij dit graag in het vliegtuig hebben, maar dat ging niet zo makkelijk aangezien de ovens daar niet hoger dan 150 graden mogen. Maar hoe krijg je dan lekkere frietjes in het vliegtuig? 

Wat is het geheim voor de perfecte vliegtuigfriet?

Leon is een samenwerking aangegaan met Foodcase en zo hebben ze samen twee jaar lang gewerkt aan de frietjes! Het hele geheim zullen we nooit weten, want Leon wilde niet zijn hele hebben en houwen delen. Maar zo verklapte hij wel dat heeft te maken met drie dingen, namelijk een speciaal aardappelras, een coating over de frietjes en een speciaal bakje dat de patatjes écht krokant maakt! Wie wil dit nou niet proberen? Wij zijn in ieder geval fan!  

Bron: Beautify