Beauty

Met deze 3 haarmaskers laat jij je haar binnen no-time lang groeien

Roos-Sanne

We hebben allemaal wel eens spijt gehad van een knipbeurt. Of je nou zelf met de schaar aan het werk bent geweest, of dat de kapper je iets totáál anders heeft gegeven, het is ons allemaal wel eens overkomen dat je haar te kort geknipt werd. Deze natuurlijke haarmaskers kun je gewoon thuis maken en stimuleren je haargroei!

Natuurlijke haarmaskers om haargroei te stimuleren

Deze maskers zijn perfect om je haar te laten groeien! Ook zorgen al deze maskers ervoor dat je (weer) gezond, vol en glanzend haar krijgt! Een echte win win dus! 

 

1. Banaan, honing en olijfolie

Dit klinkt waarschijnlijk als een héle gekke combinatie om in je haar te smeren (wen daar maar vast aan trouwens), maar het werkt echt! Hiervoor heb je nodig:

  • – 2 rijpe bananen
  • – ½ kopje honing
  • – 1⁄4  kopje olijfolie

Zorg dat je alle ingrediënten goed door elkaar mengt en dat er geen stukjes banaan in zitten. Dit kan je doen met een blender of gewoon met een vork. Zodra het een glad mengsel is, kan je het gelijkmatig over de roots van je haar verdelen. Laat dit 20 minuten zitten en was je haar daarna met shampoo en lauw water. 

 

2. Castorolie, honing en ei

Castorolie staat bekend om het stimuleren van haargroei, dus een masker met castorolie mag niet ontbreken! Dit heb je nodig:

  • – 2 eetlepels castorolie
  • – 1 eetlepel honing
  • – 1 ei

Mix alle ingrediënten door elkaar, wederom kan je hiervoor een blender, vork of garde gebruiken. Breng het masker aan op je hoofdhuid en in je puntjes om gespleten haarpunten te voorkomen. Laat het een uur intrekken en was je haar daarna uit met shampoo en koud water. Als je dit masker twee keer per week herhaalt, krijg je al snel de beste resultaten!

3. Kokosolie, avocado-olie en honing

Zoals in het eerste masker, wordt ook in deze honing gebruikt. Honing is namelijk ook een goeie stimulant voor haargroei! Zo bereid je dit masker:

  • – 1 theelepel kokosolie
  • – 1 eetlepel avocado olie
  • – 1 theelepel honing

Same old, same old: mix alle ingrediënten door elkaar. Breng het daarna aan in je hele haar, beginnend bij je roots. Laat dit masker 10 minuten inwerken en spoel het daarna uit met warm water. Was daarna je haar zoals je altijd doet, met je favoriete shampoo en conditioner.

 

Vind je nou dat maskers niet snel genoeg effect hebben? Dan hebben wij ook nog 7 tips om je haar nóg sneller te laten groeien voor je!