Beauty

Dun haar? Zo krijg je weer een volle bos!

3

Op de redactie wachten wij nog altijd op een wondermiddel voor haren zoals Beyoncé of Jennifer Lopez. Inmiddels is er ook een heleboel dat je kunt doen voor een gezonde, volle bos haren. Steeds meer meiden hebben last van haaruitval. Een veel voorkomende oorzaak is stress en het niet goed verzorgen van het haar. Gelukkig hebben wij een aantal tips gevonden zodat jij binnen tien stappen weer een volle bos haren hebt!

Stap 1
We snappen dat het misschien een beetje tegenstrijdig lijkt, maar om een volle bos gezonde haren te krijgen is het belangrijk dat je je haren regelmatig laat knippen. Bijvoorbeeld om de drie tot vier maanden. Dit is nodig om het gezond te houden. Haar dat namelijk tot je middel komt is al zo’n zes jaar(!) oud. In die tijd beschadigen de haren flink en wanneer je dit niet knipt kan het zijn dat de haren afbreken. Daarnaast kan de schade van de punten ook verder omhoog kruipen richting de wortels.

Stap 2
Probeer zo weinig mogelijk gebruik te maken van hitte om je haar te stijlen. Probeer het gebruik van haardrogers, krultangen en stijltangen te beperken. Kies er liever voor om het haar natuurlijk te laten drogen. Wil je het toch föhnen? Gebruik dan áltijd het mondstuk. Dit creëert zo’n vijf centimeter afstand tussen de föhn en de haarwortels. Hoe dichterbij je hoofdhuid, hoe sneller het haar beschadigt. Daarnaast is het ook verstandig om de temperatuur van de föhn koeler te zetten hoe dichter je bij je hoofdhuid komt.

Stap 3
Belangrijk voor gezond, vol haar is om geen agressieve chemicaliën te gebruiken en geen peroxide. De chemicaliën in de haarverf breken de interne structuur van het haar af en bouwen deze kunstmatig weer op. Wil je het toch kleuren? Gebruik dan henna of haarkleuringen zonder peroxide. Je kunt je kapper om hulp vragen.


Stap 4
Heb je een dag gezwommen in het zwembad of de zee? Was dan direct je haren met shampoo om het uitdrogende effect te verminderen. Tip: maak je haren nat voordat je het zwembad inspringt, zo neemt het minder chloorwater op. Ook kun je ervoor kiezen om een conditioner aan te brengen in het haar en het daarna op te steken voor het zwemmen. Lig je elke week in het zwembad? Kies dan voor een badmuts. Ook de zon beschadigt het haar. Gebruik daarom in de zomer een conditioner met zonnefactor of bedek je haar met een sjaaltje of hoed.

Stap 5
Wees altijd voorzichtig met haaraccessoires en gebruik geen metalen spelden of rubberen elastiekjes. Deze breken de haren wanneer je ze eruit probeert te halen. Op de redactie zijn we groot fan van de Invisibobble, ge-wel-dig! Let ook op dat je haar niet te strak zit, dit is erg slecht voor de wortels en kan leiden tot kale plekken. Vermijd ook wrijving van het haar en overweeg om met je haren vast te slapen.

Stap 6
Vermijd extreme diëten. Als je lichaam niet voldoende voedingsstoffen krijgt lijden je haren hieronder en worden deze minder. En dat willen we juist niét zien gebeuren!


Stap 7
Wrijf je haren niet droog, maar knijp het zachtjes droog tussen je handdoek. Het is heel belangrijk voorzichtig om te gaan met natte haren omdat deze makkelijk breken. Gebruik daarom een kam in plaats van een borstel. Een kam met wijduitstaande tanden helpen de haren te beschermen. Een borstel van fijn haar is ook prettig om het talg over het haar te verdelen en losse haren te verwijderen. Tip: kam het haar een paar keer dag om klitten te voorkomen. Let op dat je begint met de punten en toewerkt naar de wortels.

Stap 8
Spoel je haar bij voorkeur uit met koud water. Door het koude water sluiten de haarschubben en breekt het minder snel af. Zo wordt het haar gladder én gezonder, yay!

Stap 9
Kijk welke producten en ingrediënten voor jou wel of niet werken. Veel mensen reageren niet goed op producten waar siliconen in verwerkt zitten. Houd hier rekening mee bij het verzorgen van je haar.

Stap 10
Hoe gezond je haar ook is, geef het minimaal één keer per maand een goede behandeling. Gebruik een haarmasker, conditioner of olie.

Lees ook:

Bron, bron, bron

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

3 reacties

  • 3 jaar geleden Nis

    Goed artikel met veel tips! Let op dat bij stap 5 naar een ander product wordt geleid dan denk ik de bedoeling is.

  • 3 jaar geleden Aloha

    Dit is artikel is echt super fijn en komt echt op het goede moment! Ik had vroeger namelijk best wel dik haar, maar ik heb nu soms veel last van haaruitval..

  • 3 jaar geleden RoosWil

    Goed artikel!

  1. 1