Love

Your time om de date te plannen? Deze 15 date-ideeën helpen je uit de brand

We get it: soms is de inspiratie gewoon helemaal op en heb je even geen idee meer wat voor leuks je deze week met je lover zou kunnen gaan doen. Soms is het zo dat je net aan het daten bent en de ander simpelweg nog niet zo goed kent, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je al jaren samen bent met je lover en het idee hebt dat je alles al een keer gedaan hebt… Maak je dan vooral niet druk, want met deze 15 creatieve date-ideeën heb je sowieso een heel geslaagde dag samen!

Deze 15 date-ideeën helpen je sowieso uit de brand 

Daten: het is mega leuk, maar elke week iets nieuws bedenken valt soms niet mee, waardoor het eindresultaat vaak is dat jullie veel te lang op de bank blijven zitten. En tegen de tijd dat je iets bedacht hebt, de dag al bijna om is… Niet heel chill, maar maak je vooral niet druk, want tussen deze 15 date-ideeën zit vast wel een heel erg goed idee.

1. Een stad verkennen

Ga er op uit en verken een nieuwe stad in ons oh zo mooie kikkerlandje, er zijn namelijk genoeg steden die je waarschijnlijk nog nooit bezocht hebt en hoe leuk is het om dit met je lover te doen. Wees toeristisch, geniet van het lekkere eten, bezoek alle hotspots en als je aan het einde van de dag zo moe bent geworden kun je er altijd een nachtje slapen aan vast plakken! Geen inspiratie welke stad je zo kunnen bezoeken? Check dan een keer Maastricht! 

2. Een lange wandeling maken

Een lange wandeling is altijd een goed idee; zoek een mooi stukje natuur op in de buurt en maak samen een lawa. Tijdens zo’n wandeling heb je vaak de leukste gesprekken en ben je echt even met zijn tweeën. Sluit jullie rondje dan ook af met een lekkere warme choco to go of op een terrasje, want jullie hebben het verdiend! 

3. Bowlen

Samen bowlen is gezellig, maar ook vaak mega romantisch. Wie van jullie haalt de hoogste score? 

4. Rondje mountainbiken

Samen sporten is exciting en haalt het beste in jullie naar boven. Huur mountainbikes en ga samen in de bossen een rondje rijden. Je zult aan het einde van de dag helemaal bezweet zijn, maar als je na het douchen lekker tegen elkaar aankruipt zal het super goed voelen.

5. Ga op dubbeldate

Heeft jouw beste vriendin nou ook zo’n leuke vriend/vriendin? Dan kunnen jullie altijd een keer samen op dubbeldate. Want samen met je beste vriendin en je lover leuke dingen doen, wie wil dat nou niet, right? 

6. Dagje at home

Mocht het nou heel erg slecht weer zijn, dan is een dagje samen thuis ook een leuk idee. Haal lekkere dingen in huis, steek de kaarsjes aan, zet een leuke film aan en kruip lekker in je joggingpak tegen elkaar aan. Heerlijk!

7. Spelletjes dag

Willen jullie beiden graag winnen? Dan is een spelletjesdagje natuurlijk ook heel erg leuk. Speel mens-erger-je-niet, Monopoly of als je echt wil lachen; Twister. Half over elkaar kruipend, keihard lachend om vallen klinkt namelijk best gezellig. 

8. Samen vliegeren

Niemand vliegert tegenwoordig bijna meer en dat is best zonde, want hoe leuk is het om samen helemaal op te gaan in de wind? Mega gezellig en daarna kunnen jullie direct een drankje meepakken op het terras of samen een borrel drinken op jullie handdoek. 

9. Picknicken

Haal lekkere dingen in huis en neem een picknickmand mee naar het strand of in het park. Samen met je lover picknicken is altijd heel erg romantisch, en je kunt echt even gezellig samen kletsen.

10. Stap samen op de ski’s

Hebben jullie wel eens gefantaseerd over hoe het zou zijn als jullie samen op wintersport zouden gaan, maar kunnen jullie helemaal niet skiën? Ga dan een keer samen naar een skihal, misschien vinden jullie het wel zo leuk dat jullie volgend jaar op wintersport gaan! 

11. Ga er samen een weekendje op uit

Een weekendje er tussenuit is altijd gezellig en brengt jullie echt even dichter bij elkaar. Zoek een mooie plek uit in Nederland, en ga vooral genieten van elkaar. You deserve it!

12. Karaoke-avondje

Meeblèren met Rihanna, Beyoncé en Bente; een karaoke avondje is altijd een goed idee! 

13. Samen naar een pretpark

Gillen in de achtbaan, samen een suikerspin eten en misselijk worden in de draaimolen. Samen naar een pretpark gaan is mega leuk, maar die wachttijden zijn niet heel chill. Dus bereid je daarop voor en neem een aantal spelletjes mee. Dat wordt gegarandeerd een leuke dag!

14. Wijnproeverij

Een wijnproeverij is lekker en je kunt de hele middag doen alsof je verstand hebt van wijnen waarvan je de naam niet eens kan uitspreken; hilarisch! Maar over het algemeen zijn zulke wijnproeverijen best duur, dus mocht je liever iets goedkoper uit zijn, dan kun je ook gewoon een wijnproeverij thuis organiseren. Haal een aantal wijntjes en snacks in huis, en het feest kan beginnen. 

15. Rondje IKEA

Één ding weet je zeker als je naar de IKEA gaat, je bent de hele dag zoet. Want het duurt vaak uren totdat je de hele winkel doorgekomen bent. Ga samen op zoek naar het masterpiece wat jouw huis nog mist. En oh ja: als jullie zonder de discussie uit de IKEA komen, dan heeft jullie relatie echt een mijlpaal bereikt, want de meeste stellen ruziën nog wat af in de IKEA.