Lifestyle

Yes: zo begin jij (makkelijk) met yoga

Beginnen met yoga klinkt als een leuk idee. Yoga schijnt veel gezondheidsvoordelen te hebben, en je wordt er niet moe van, zoals je van normaal sporten wel wordt. Klinkt ideaal toch? Wil jij graag met yoga beginnen, maar weet je niet zo goed hoe? Daar gaan wij je bij helpen!

Makkelijk met yoga beginnen: zo lukt het iedereen!

Yoga is een erg populaire vorm van bewegen. Steeds meer mensen zweren erbij: het zou hun hebben geholpen met afvallen, fit worden of ze zouden zich overall gewoon beter voelen. Maar hoe begin je hier nou mee? 

Mindset

Veel mensen denken van tevoren dat yoga misschien niks voor hen is. Maar er zijn zo veel verschillende soorten yoga, dat dit eigenlijk voor iedereen is! Wees wat meer open minded. Ja, je gaat gekke standjes doen die je nog nooit hebt gedaan. En ja, het kan misschien lijken alsof het allemaal maar wat zweverig is, maar zet dit van je af! Een open mind hebben is met yoga nou eenmaal de key. 

Neem les bij een yogaschool

Soms wíl je wel beginnen, maar heb je de motivatie gewoon niet. Neem dan les bij een echte yogaschool. Ook veel sportscholen bieden yogaklassen aan! Als je les neemt, móét je wel gaan. Dit zorgt ervoor dat je het consistent blijft doen, ook als je eigenlijk een keertje over wilt slaan.  

YouTube video’s

Als je nou geen les wilt nemen of niet extra wil betalen, kun je ook altijd YouTube video’s gaan kijken. Deze zijn gratis (duh) en dit betekent ook dat je het makkelijk kan doen op elk moment dat je wil. Ook zit je niet vast aan een verplichting.

Consistentie is key

Met yoga is het heel belangrijk dat je het consistent blijft doen. Natuurlijk ga je fases hebben waarin je misschien wat minder zin hebt, of waarin je er minder tijd voor hebt. Dat is ook niet erg! Als je het daarna maar weer oppakt. Met yoga ga je alleen blijvend resultaat zien als je het écht consistent doet!