Love

De dingen die je wel (en niet) moet doen tijdens een eerste date

Een eerste date is mega spannend, want wat moet je aan en waarover moet je het hebben? Kortom; het kan best stressvol zijn, maar maak je vooral niet druk, want als je deze dingen tijdens de eerste date in gedachten neemt komt het vast helemaal goed en heb je die tweede date sowieso in the pocket!

Dingen die je wel en niet moet doen tijdens de eerste date

Tijdens de eerste date wil je natuurlijk zo leuk mogelijk overkomen, maar wil je ook niet te desprate lijken. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Maak je vooral niet druk, want met deze do’s and don’ts moet het wel goed komen. Oh ja, zegt alles in jouw lichaam dat het echt geen match is en voel je de sparkle totaal niet? Stop dan met je best doen meid, hoe sneller je weg kan hoe beter! 😉

Praat nooit, maar dan ook nooit over je ex

Over je ex praten is één van de dingen die je vooral niet moet doen tijdens de eerste date. We get it, het liefste praat je de hele avond over wat voor een sukkel het was en dat je een stuk beter verdient, maar dit kan je kersverse nieuwe vlam tijdens de eerste date best wel afschrikken en dat wil je natuurlijk niet. Vermijd het onderwerp exen dus, want daar wordt niemand vrolijk van!

Begin niet met liegen

Daarnaast is het ook niet verstandig om te liegen op de eerste date, veel mensen beginnen hier al mee op een dating-app en liegen alles aan elkaar. Van hun leeftijd tot hun lengte, en dat is niet heel erg slim. Als hij/zij er tijdens de eerste date namelijk achter komt dat je toch 10 jaar ouder bent of toch 20 centimeter kleiner kan dit een heel ongemakkelijk catfish-moment worden. Wees dus altijd eerlijk op je dating-profiel en ook tijdens de eerste date en durf toe te geven wat jij leuk vindt. Kortom; wees gewoon jezelf en neem geen meningen over van je date!

Wat trek je aan? 

Een jurkje, rokje of toch dat ene broekpak? Wat je aan moet trekken op de eerste date blijft altijd lastig en als je er uit denkt te zijn slaat de twijfel vaak toch echt weer toe… Je outfit uitzoeken is en blijft een rotmoment, maar het is het allerbelangrijkste dat je iets aantrekt waar jij je goed in voelt. Dus doe niet dat jurkje aan, waarvan je eigenlijk al weet dat hij iets te strak is. Want dat straal je dan ook uit en daarnaast is het goed om je te kleden op de gelegenheid, want een jurkje tijdens het bomen klimmen en in een joggingbroek uit eten is beide niet zo’n heel goed idee. You got this! 

 

Houd je telefoon in je zak

Even snel je telefoon checken, dat doen we tegenwoordig bijna automatisch. Maar tijdens een eerste date kun je deze beter even in je zak houden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 75% van alle daters het beantwoorden van berichtjes tijdens een date echt een misstap vindt en daar zijn wij het helemaal mee eens. En volgens 45% van alle daters kun je dan ook maar beter je telefoon helemaal uitzetten tijdens een date om zulke misstappen te kunnen voorkomen. Even uitzetten dus, en na je date je vriendinnen pas informeren over hoe leuk hij/zij wel niet is!

Gespreksstof

Gesprekken over politiek en economie kun je beter maar gewoon vermijden tijdens de eerste date, want grote kans dat jullie het hier zwaar oneens over zijn en je wilt natuurlijk niet al een ruzie op de eerste date. Houd het dus gewoon een beetje luchtig en stel elkaar interessante vragen over zijn leven. Daarmee bedoelen we natuurlijk niet hoe zijn hele familiestamboom in elkaar zit, want eerlijk is eerlijk: dat boeit je toch niet. Heb het in plaats daarvan dus gewoon over reizen; blijkbaar vinden veel mensen dit leuk om te bespreken tijdens de eerste date!