Food

Eh, wat? Blijkbaar moet je bier in je pannenkoekenbeslag doen en dit is waarom

Sorry, what? Bier in je pannenkoekenbeslag, dat kan niet goed zijn toch? Naast dat je bier gewoon los kan drinken wordt het ook vaak gedaan in het beslag van je pannenkoeken. But why? Waarom zou je dat doen? Wij leggen het aan je uit!

Bier in je pannenkoekenbeslag?

Ja, je leest het goed! Bier in je pannenkoeken! Dit gouden drankje, wat nogal stereotyperend is voor de man, maar ook wordt gedronken door vrouwen (wat mensen vaak niet verwachten) kan je dus ook gewoon in je pannenkoekenmix gooien. Wij zochten voor je uit waarom je dit zou doen!

Koken met wijn

Dat je met wijn lekker kan koken is al wat langer bekend, zoals in zo’n stoofpotje of een mega goeie pasta. Door de wijnsmaak wordt het gerecht een stuk smaakvoller, gebruik wel een duurdere wijn want het schijnt dat goedkope wijn hartstikke slecht is. Maar hoe zit dan met bier gebruiken in je eten?

Pannenkoeken met bier

Naast de fluffy pancakes en de pannenkoeken met fruit of chocola kan je nu dus ook bier doen in je pannenkoeken. Het bier maakt de pannenkoeken veel luchtiger door het koolzuur en gist wat in het bier zit. Dit kan je doen door een gedeelte van de melk of het water in te ruilen voor wat bier. Roer het bier rustig door je andere ingrediënten in het beslag, maar zorg er wel voor dat je dit met een garde doet en geen mixer. Een mixer kan ervoor zorgen dat je bubbels in het beslag kapotgaan en that ruins the idea

Nieuwe flavours

Naast dat het beslag een stuk luchtiger wordt krijgt het beslag ook een topsmaak. Het hangt er natuurlijk wel vanaf hoeveel bier je in je recept gebruikt en wat voor bier je gebruikt. Doe je wat zoeter bier in je pannenkoekenmix, dan wordt die natuurlijk ook wat zoeter. Bonus! Doordat het bier zorgt voor meer bubbels in het beslag worden de pannenkoeken ook sneller krokanter tijdens het bakken, win-win.