Lifestyle

6x herkenbare momenten als je als vrouw bier drinkt

Op een of andere manier wordt een biertje gezien als een drankje dat alleen maar door mannen mag worden gedronken. Onzin, vind jij. Jij bent ook zeker niet vies van een biertje en drinkt het gewoon voor je plezier. Toch krijg je hier vaak opmerkingen over. Drink jij bier? Dan herken je de volgende situaties vast wel.

Je vindt dat vrouwen niet zo moeten zeuren: bier is ook gewoon lekker
Sommige vrouwen vertikken het om bier te drinken, en moeten per se wijn of mixdrankjes hebben. Irritant, vind jij. Bier is toch ook gewoon lekker? Het is ook een stuk makkelijker voor degene die een feestje organiseert als iedereen gewoon bier drinkt. Maar helaas...

Je drinkt vaak mee op het tempo van de mannen
Omdat het vooral de mannen zijn die bier drinken, doe jij met de 'rondjes' ook vaak met de mannen mee. En dat betekent niet alleen dat je bier drinkt, maar dat betekent ook dat je op hetzelfde tempo drinkt. En dat is soms best heftig, maar zeker niet ongezellig ;-).

Rondjes geven met cocktails? Nee hoor: alleen bier of wijn
Als jij tijdens het uitgaan een rondje geeft (en dus drinken haalt voor iedereen), dan hebben jullie afgesproken dat er alleen maar rondjes met bier of wijn worden gegeven. Want een rondje cocktails? Dat wordt wel een heel duur grapje.

bierdrinken bier

Mannen vinden je heel bijzonder
Als een man erachter komt dat jij bier drinkt, dan staat hij vaak met open mond naar je te kijken. Wacht, drink jij nou echt bier?! Net alsof een biertje per se gedronken moet worden door mannen. Nee hoor, jij bent ook niet vies van bier. Vervolgens moeten ze het tegen al hun vrienden vertellen. Ehm, oke?

Mensen geloven niet dat je het echt lekker vindt
Jij drinkt bier niet - alleen - omdat het minder duur is, maar gewoon omdat je het echt lekker vindt. En dat laatste, dat willlen sommige mensen nog weleens moeilijk geloven. Dat jij echt bier lust, dat snappen veel mensen echt niet...

Avondjes uit zijn voor jou veel goedkoper dan voor je vriendinnen
Waar jouw vriendinnen altijd mixdrankjes bestellen tijdens het uitgaan, is het voor jou heel erg simpel: jij bestelt bier. Biertjes kosten misschien rond de 2 á 3 euro, terwijl je voor een mixdrankje al bijna 10 euro neer moet leggen. Nee hoor, doe jou maar liever wat biertjes. Scheelt weer in de portemonnee ;-).

Beeld: iStock
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved