Lifestyle

5 x irritaties bij het sturen of krijgen van een Tikkie

Tikkies, daar zijn wij gierige Nederlanders echt niet vies van. Elke week ontvangen en sturen we er wel een aantal. Ze zijn dan ook niet meer weg te denken uit ons leven. Geef. Me. Mijn. Geld. Terug. 

Dit zijn 5 irritaties aan het sturen of krijgen van een Tikkie

Het leven van een gierige Nederlander gaat niet over rozen. Dit zijn irritaties bij het sturen of krijgen van een Tikkie. 

Een Tikkie van 80 cent

“… heeft je een Tikkie gestuurd voor ‘frikandelbroodje’.” Jeez! Ben je echt zó skeer?! Natuurlijk denken we dan niet aan die ene keer dat we hier zelf ook schuldig aan waren… Student zijn is zwaarder dan je denkt.

Een Tikkie nadat je bij iemand pasta pesto hebt gegeten

Als jij bij een van je vriendinnen blijft eten, is het echt niet erg om mee te betalen. Vooral als zij zich heeft uitgesloofd in de keuken. Maar na een simpele (en hele goedkope) pasta pesto een Tikkie ontvangen gaat eigenlijk een beetje ver.

Als iemand je Tikkie negeert of heel laat betaalt

Het is echt zo irritant als jij een ander zes miljoen reminders moet sturen of hij of zij die ene Tikkie wil betalen. Het gaat dan maar om vijf euro, maar dat zijn toch (bijna) twee biertjes op het terras en dat willen wij dus gewoon terug. Annoying! Gelukkig weet jij wel meteen dat nooit meer voorschiet voor deze persoon. 

Als iemand nooit een Tikkie stuurt

Ja, dat iemand af en toe iets voor je betaalt is heel lief. Dan betalen wij de volgende met liefde iets terug aan diegene. Maar als iemand nooit een Tikkie stuurt voelen we ons toch een beetje bezwaard, ofzo…

Als iemand ‘nee’ op je Tikkie reageert

Grappig hoor, je moet gewoon betalen. Met je bek.

 

Must reads 👀