Travel

Science says: mensen die deze zomer gaan kamperen zijn gelukkiger

Je bent fan van kamperen of je bent het niet, maar het een keertje proberen kan echt geen kwaad, want wat blijkt? Naast dat het heel erg gezellig is, maakt het jou volgens onderzoek ook een stuk gelukkiger!

Mensen die deze zomer gaan kamperen zijn gelukkiger

Je zou denken dat mensen die op vakantie gaan naar een luxe hotel op een prachtige bestemming het gelukkigste zijn. Maar niks is minder waar, want mensen die ‘s zomers gaan kamperen zijn namelijk een stuk gelukkiger dan de vakantiegangers die een hotel opzoeken. Een vakantie naar een hotel is namelijk een hoop regelwerk en daarnaast moet je vaak ook nog een pittige reis maken om op de bestemming te kunnen komen. En laat die twee dingen nou net het voordeel aan kamperen zijn, als je gaat kamperen kun je namelijk de auto stopzetten wanneer jij even een break nodig hebt en kun je je caravan op een camping zetten waar je dan ook maar wil. Daarnaast neem je tijdens het kamperen sneller afstand van je telefoon, de televisie of je laptop en omdat je hier dan ook niet afhankelijk van bent, ben je al snel een stuk gelukkiger. Best logisch, right?  

Mensen die kamperen zijn meer tevreden met hun leven

Uit onderzoek blijkt ook dat 79% procent van alle kampeerders tevreden zijn met hun leven, terwijl dit bij alle mensen die niet kamperen maar 59% is. Best een groot verschil… Mensen die er iedere zomer op uit trekken naar een camping hebben dus het gevoel meer in balans te zijn en dat is ook niet zo gek, want in de natuur kom je natuurlijk echt even tot rust met de mensen die je lief hebt. Probeer het kamperen dus gewoon een keer uit! En voor de luxepoezen onder ons zijn er gelukkig ook gewoon glampings te vinden in de meest mooie delen van Europa. Zoals in het noorden van Italië of toch in het zuiden van Frankrijk, hier maak je namelijk echt herinneringen voor het leven!