Travel

Kamperen in Nederland: alle tips en tricks op een rijtje

Kamperen in Nederland is iets wat je misschien niet zo snel zou doen. Maar het coronavirus is deze zomer de wereld nog niet uit. Kamperen in Nederland is een super leuke manier om op vakantie te kunnen met je vriendinnen deze zomer. Wij hebben voor jou alle kampeer tips en tricks op een rijtje gezet!

Kamperen in Nederland voor dummies

Kamperen in Nederland is een super leuk alternatief voor de vakantie deze zomer. Waarschijnlijk zijn veel landen nog dicht vanwege het coronavirus. Ook het reisadvies is voorlopig nog negatief. Wil jij helemaal budgetproof tóch op vakantie dit jaar? Roep dan je besties op om samen te kamperen. Speciaal voor de kampeer-dummies hebben wij alle tips en tricks op een rijtje gezet!

Kies een goede camping uit

Er zijn super veel campings in Nederland dus er is voor iedereen wel een camping! Willen jullie aan het strand of in het bos? Een camping met veel jongeren of juist wat rust? Er bestaan zelfs glampings! Dit is een camping waarop je in super luxe tenten slaapt in plaats van je eigen tent. Bespreek met elkaar naar wat voor soort camping jullie willen en doe goede research. Zo kiezen jullie een camping die precies bij jullie past!

Zorg dat jullie spullen meenemen die van goede kwaliteit zijn

Natuurlijk is het cheap als jullie een festivaltentje van een ontzettend budgetmerkje kopen. Maar bedenk wel dat jullie een paar nachten moeten slapen in de tent. Zorg dus dat jullie spullen meenemen van goede kwaliteit. Je kan heel makkelijk goede kampeerspullen kopen bij speciale winkels, bijvoorbeeld bij www.campz.nl. Je wilt niet dat de tent na de eerste nachts al helemaal uit elkaar valt. Of dat jullie niet kunnen koken omdat het kooksetje kapot gaat.

via GIPHY

Neem heel veel spelletjes mee

Spelletjes spelen is één van de hoogtepunten op elke kampeervakantie! Niemand weet of de clubs al open mogen deze zomer, dus je kan maar beter goed voorbereid zijn. Als jullie na een lange dag helemaal uitgeput bij de tent zitten is het tijd voor een spelletje

Probeer een plekje in de schaduw te scoren

Natuurlijk is het heerlijk om de hele dag in de zon te liggen. Alleen is het niet fijn om in de ochtend je tent uitgebrand te worden. Probeer daarom een lekker plekje in de schaduw te scoren. Zo worden jullie niet elke ochtend chagrijnig wakker omdat het veel te warm is in de tent.

Neem oordoppen mee

Het kan super rumoerig zijn op een camping. Wees daarom goed voorbereid en neem oordoppen mee! Zo kan jij na een lange dag goed slapen zonder dat je wakker wordt van huilende kinderen of feestende jongeren.

via GIPHY

Ga op avontuur

De laatste tip is: ga op avontuur. Ga 's nachts met z'n alle een boswandeling  maken, ga skinnydippen of ga een nachtje ergens staan waar het eigenlijk niet mag. Probeer het avontuur op te zoeken en doe dingen die jullie normaal nooit zouden doen. Zo wordt kamperen in Nederland super leuk en willen jullie het volgend jaar misschien nog wel een keertje doen!

Beeld: Unsplash: Scott Goodwill
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved