Lifestyle

Aha: met deze trucs hou jij geld over aan het einde van je supermarkt-trip

Als jij op jezelf woont herken jij deze struggle sowieso ook: al je geld gaat naar die stomme boodschappen. Zo hou jij amper geld over voor leuke dingen, want jij hebt wel elke keer weer een broodje pindakaas en koffie nodig. Geen zorgen, na dit artikel hou jij geld over na het boodschappen doen en kan jij weer wat vaker een trui kopen!

Met deze trucs hou jij geld over aan het einde van je supermarkt-trip

Het kost natuurlijk even tijd om uit te vinden wat voor jou werkt, maar met deze tips kom jij in ieder geval al een eind op weg!  

Ga nooit boodschappen doen met een lege maag

Dit is misschien wel het gevaarlijkste wat je kan doen. Want met een lege maag boodschappen doen heb jij het gevoel dat je ALLES kan eten en dat heeft als resultaat dat er onnodige producten in jouw winkelwagen belanden. Ga dus voortaan maar boodschappen doen na het eten.  

Maak een boodschappenlijstje

Goede voorbereiding is het halve werk. Schrijf alleen de dingen op die jij écht nodig hebt. Kijk dus van tevoren goed in de koelkast en keukenkastjes. Zo voorkom je dat je dat ene product voor de zekerheid nog even meeneemt. 

Doe weekboodschappen

Als je elke dag boodschappen doet, ben jij opgeteld meer geld kwijt dan als je de hele zooi in één keer scoort. Dat vergt een goede voorbereiding, je zal namelijk avondeten moeten verzinnen voor de hele week. Het is daarbij handig om een budget in te stellen, wanneer je bijvoorbeeld 50 euro beschikbaar stelt voor die week, ben jij minder geneigd om producten te kopen die je eigenlijk niet nodig hebt.

Check de folders

Koffie bij de Vomar in de aanbieding en wasmiddel bij de Albert Heijn? Dat soort aanbiedingen kunnen je een hoop geld schelen en is zeker geen slecht idee om af en toe eens naar te kijken. 

Betaal met cash

Als jij geld wil besparen kan jij je bankpas beter thuislaten en met ouderwets geld betalen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die pinnen, meer impulsieve en ongezonde producten kopen dan mensen die met contant geld betalen. 

Vul de vriezer

Uit weer een ander onderzoek is gebleken dat diepvriesgroente en -fruit net zo gezond blijkt als wanneer ze vers zijn. Sommige frozen versies blijken zelfs meer vitamines te bevatten, bijvoorbeeld aardbeien, blauwe bessen en spinazie. En dat is mooi, want bevroren producten zijn een stuk goedkoper. Je hoort het: vullen die vriezer!

 

Lees ook:

Jij bent binnen no-time van je wallen af met deze TikTok-hack

5 x waarom een je liever een omega man hebt dan een alpha man