Food

Dit wil je maken: Dit zijn de drie lekkerste pastarecepten

Het is altijd tijd voor een goeie pasta. Ga jij pasta eten vanavond? Dan hebben wij de drie lekkerste pastarecepten voor jouw klaar gezet! Ze zijn snel klaar en je kan je eigen variaties ervan maken! Hasta la pasta, baby.

Dit zijn de drie lekkerste pastarecepten

Tagliatelle, spaghetti of penne; je kan ons er altijd mee blij maken! Als je niet weet wat je wilt eten is pasta een hele goede optie en dus hebben wij voor jullie de drie lekkerste pastarecepten klaar gemaakt. Enjoy enjoy!

Tagliatelle met spicy garnalen

Bron: pinterest, 24kitchen

Garnalen, wij zijn er gek op! Niks is ook beter dan een pasta met garnalen, dus die mochten we zeker niet vergeten in onze top 3! Met dit recept zit jij binnen 20 minuten te genieten van deze delicious pasta. Ben jij niet zo van de spice? Dan kan je dit ook weglaten natuurlijk. Dit recept is voor 4 personen. Ben je met minder? Dan kan je natuurlijk het recept aanpassen of bewaren natuurlijk als je iets over hebt.

Wat heb je nodig?

  • 350 gram tagliatelle
  • 300 gram garnalen
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels donkere basterdsuiker
  • 2 eetlepels azijn
  • Olijfolie, om in te bakken
  • Zout

Hoe maak je het?

Breng de pan met 1,5 liter zout water aan de kook en kook de tagliatelle in 9 minuten gaar. Als je dit afgiet, bewaar 1 schaaltje met kookvocht voor de saus. Pel de garnalen en haal het darmkanaal eruit, dit doe je door de garnalen over de rug in de lengte te snijden. Zet een koekenpan op het vuur met een laagje olijfolie en bak hierin de garnalen langzaam gaar. Snijd de peper fijn en pel de knoflook. Rasp de knoflook fijn met een rasp. Als je niet van té pittig houdt, snijd de zaadlijsten uit de peper! Snijd de courgette in dunne slierten, dit kan je ook doen met een kaasschaaf. Zeef de garnalen uit de olie en gebruik dezelfde olie om de rode peper en de knoflook te bakken. Strooi een beetje zout over het geheel. Voeg de gepelde garnalen toe aan de pan en bak ze 1 minuut mee. Voeg de basterdsuiker, tomatenpuree, sojasaus en de helft van de courgette toe aan dit mengsel en laat dit 2 minuten koken zodat er een dikke saus ontstaat. Voeg je overgebleven kookvocht toe aan dit geheel. Bak de pasta nog 1 minuut in de saus mee.

Voilà, jouw pasta is klaar! Best easy toch? Eet smakelijk people!

Bron: 24kitchen

(Vegan) Avocado pasta

Bron: Pinterest, damndelicious

Eet jij liever vegan? Dan hebben wij voor jou de avocado pasta die ongelofelijk romig is en binnen 20 minuten op tafel kan staan! Iedereen vindt avocado wel lekker en gecombineerd met een pasta heb je heaven. Er zit geen boter of room in deze pasta waardoor die dus vegan is!  

Wat heb je nodig?

  • Jouw favoriete pasta (spaghetti, tagliatelle, penne noem ze maar op)
  • 2 rijpe avocado’s (gehalveerd, ontpit en geschild)
  • ½ kop verse basilicumblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • Peper en zout
  • 1/3 kopje olijfolie
  • 1 kop cherrytomaatjes (gehalveerd)
  • ½ maiskorrels ingeblikt

Hoe maak je het?

Kook de pasta in de pan met zout water en breng je pasta aan de kook. Voor de avocadosaus combineer je je avocado’s, basilicum, knoflook en citroensap in de blender of in een kom waarin jij de saus kan maken. Voeg peper en zout toe op smaak. Terwijl de blender draait breng je de olijfolie langzaam toe. Tada, je saus is al klaar! Meng de pasta, cherrytomaatjes, mais en de saus. En jij kan gelijk genieten van jouw Avocado pasta! Enjoy babes.

Bron: damndelicious

Pesto-kip pasta

Bron: Pinterest, lekkerensimpel

Dit recept is voor 2 personen en het heeft enkel 20 minuten nodig om dit te maken! Kip en pesto is altijd al een goede combinatie geweest, en dan vooral in een pasta. Letterlijk the best of both worlds. Je kan denk iedereen wel blijmaken met deze pasta, dus snel aan de slag!  

Wat heb je nodig?

  • 2 kipfilets
  • 4 eetlepels pesto
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 1 ui
  • Halve rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram rucola
  • 150 cherrytomaatjes
  • 200 gram pasta naar keuze
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Zout en peper

Hoe maak je het?

Snijd de kipfilet in stukjes en breng deze op smaak met de peper, zout en Italiaanse kruiden. Zet de pan water met zout op en kook de pasta naar keuze gaar. Snijd de ui, de rode peper en de knoflook fijn. Als je niet van te spicy houdt, haal dan de zaadlijntjes uit de peper. Snijd ook de cherrytomaatjes in tweeën of vieren, net wat jij fijner vindt. Giet een scheutje olie in een pan en bak de kip gaar, rond de 4/5 minuten. Voeg hierna de ui, rode peper, Italiaanse kruiden, cherrytomaatjes en de knoflook toe. Na ongeveer 2 minuutjes voeg je je pesto en crème fraîche toe en laat je dit opwarmen. Voeg alles aan elkaar toe en jouw pasta is klaar! Alleen nog de rucola en jij kan genieten van je pesto-kip pasta.

Bron: lekkerensimpel

 

Lees ook:

Vegetarisch recept: honing sesam halloumi met jalapeño yoghurt

Onherkenbare Rebel Wilson bewijst dat je door te wandelen kunt afvallen