Lifestyle

5 praktische tips die jouw Blue Monday een stuk beter maken

Het kan zijn dat jij vandaag helemaal niet lekker in je vel zit en dat is ook niet zo gek, want het is vandaag Blue Monday. Aka de meest deprimerende dag van het jaar. Maar alleen omdat het Blue Monday is, is het natuurlijk niet de bedoeling dat je de hele dag op de bank blijft liggen en depri blijft. Wordt je negatieve gedachtes de baas met deze vijf praktische tips die jouw Blue Monday een stuk beter maken!  

Deze 5 praktische tips maken jouw blue monday een stuk beter

We get it, het weer zit niet mee, je moet de hele dag werken en dan is het ook nog eens Blue Monday. Genoeg reden om je depri te voelen, maar dat is natuurlijk niet wat je wil nu je weer fris en fruitig aan een nieuwe week begint. Probeer je negatieve gedachtes dan ook kwijt te raken en maak van deze Blue Monday een feel good monday! 

1. Maak een lange wandeling

Het is geen goed idee om, als je vanmiddag even niks te doen hebt, meteen op de bank te gaan liggen met een reep chocolade. Want dit zal je negatieve gedachtes waarschijnlijk juist alleen maar versterken. Het is daarom een goed idee om gewoon even een lange wandeling te maken. Dit geeft je fysieke gezondheid een boost, maar dit zal je ook heel erg helpen om weer even in het nu te kunnen komen. Mocht je een natuurgebied in de buurt hebben waar je kunt wandelen, dan ben je helemaal goed bezig. Natuur zorgt namelijk voor een goede mentale gezondheid en dat is natuurlijk wat je wil tijdens de meest deprimerende dag van het jaar!

2. Even meeblèren met Beyoncé

Moet jij gewoon echt even in een happy mood komen, dan is keihard de muziek aan zetten natuurlijk de beste oplossing. Wel slim om in plaats van treurige love songs een aantal feel good nummers aan te zetten, zoals Rain On Me of Love On Top van Beyoncé die je gewoon kan mee blèren zonder er bij na te denken. Wij weten zeker dat je daarna in een veel betere mood terecht komt en de dag gewoon weer helemaal aan kan. You go, girl.

3. Steek je handen uit de mouwen voor een ander

Niet lekker in je vel zitten is allesbehalve fijn en van dat rotgevoel wil je natuurlijk af. Hier kun je van af komen door alleen maar dingen te doen die jou echt gelukkig maken, maar ook door een keer de handen uit de mouwen te steken voor een ander. Help je buurman, je oma of een vrijwilligersorganisatie eens. Want iemand helpen geeft je vaak een super positief gevoel. Zo kun je aanbieden om het onkruid weg te halen bij je oudere buurman of een keer gezellig met je oma te wandelen die je niet zo vaak meer ziet. Want je weet wat ze zeggen hè: wie goed doet, goed ontmoet! 

4. Even lekker kletsen met de meiden

Als je in een dipje zit is het natuurlijk fijn om aan iets anders te kunnen denken en even te kunnen kletsen met je vriendinnen. Dus pak je telefoon en app je bestie of ze vanavond even langs komt om een kopje thee te drinken en gezellig te kletsen. Haal samen leuke herinneringen op en bespreek alle roddels die jullie de afgelopen tijd hebben gehoord. Wedden dat je aan het einde van de avond samen in een deuk ligt en de sombere gedachtes verdwenen zijn? Oh ja, als je vriendinnen nou niet kunnen is kletsen met je moeder of je zus ook altijd een goed idee, zij begrijpen jou waarschijnlijk beter dan wie dan ook en zullen je dan ook makkelijk uit je dipje kunnen halen.

5. Denk na over de toekomst

Misschien dat alles op dit moment niet zo lekker gaat en je het allemaal een beetje somber inziet. Dat is helemaal niet gek en heeft iedereen wel eens, maar denk eens aan de dingen die er de komende periode voor jou op de planning staan. Zoals even lekker op vakantie, een leuke middag met één van je vriendinnen of een opleiding waar je volgend schooljaar aan gaat beginnen waar je heel veel zin in hebt. Als je aan leuke dingen denkt gaat dat sombere gevoel weg en sta je er aan het einde van de dag veel positiever en gelukkiger in. Je moet namelijk  zelf de slingers ophangen, right

 

Lees ook: 

8 dingen die je niet moet opgeven voor een relatie

5 x herkenbare foto’s die je bij mannen tegen komt op een datingapp