Lifestyle

8 dingen die je niet moet opgeven voor een relatie

10

Het is heerlijk om verliefd te zijn! Niet alleen straal je ontzettend, het leven lijkt je ook alleen maar toe te kunnen lachen. Je hebt alles voor hem of haar over en het liefst ben je 24/7 samen, wat verliefd zijn alleen maar leuker maakt. Maar er is ook een keerzijde... Zo zijn er verschillende dingen die je dus echt niet moet doen in een relatie. Lees snel verder.

8 dingen die je niet moet opgeven voor een relatie

Verliefd zijn is hartstikke leuk, maar tegelijkertijd is het belangrijk dat je bijvoorbeeld ook jezelf blijft. Compromissen sluiten hoort zeker bij een relatie, maar waak wel voor de volgende dingen... Het is zonde als je jezelf verandert voor iemand anders.

1. Vriendschappen
Het is zo vervelend als jouw vriend(in) niet met je beste vriendin overweg kan, maar ja... wat doe je eraan? Het is in dit geval moeilijk om een kant te kiezen. Moet je überhaupt wel een kant kiezen? Een les die we je mee kunnen geven is om in ieder geval de mensen te koesteren die belangrijk voor je zijn. Het is echt niet zo makkelijk om goede vrienden te vinden en daarom is het des te belangrijker dat je de vrienden die je hebt goed behandelt. 

2. Zelfvertrouwen
Als er iets een mens mooi maakt, dan is dat zelfvertrouwen. Het klinkt egoïstisch maar je zou jezelf altijd op nummer één moeten zetten, niet hem of haar. Sommige relaties halen het beste in je naar boven, andere relaties kunnen je naar beneden halen. Laat je door niemand onzeker maken en laat al helemaal niemand je minder voelen. 


3. Zelfrespect

Je bent opgegroeid met bepaalde normen en waarden. Je hebt zelfrespect. Houd je daar vast aan tot op zekere hoogte. Ja, je verlegt grenzen in je leven, maar doe geen dingen die jou te ver gaan. Even een extreem voorbeeld: als je vriend(in) vraagt om iets te stelen uit de winkel, doe het dan niet. Zo ben je waarschijnlijk ook niet opgevoed.

4. Onafhankelijkheid
Als Girlscene één advies mag geven, dan is dat om je onafhankelijkheid heel serieus te nemen op persoonlijk en financieel vlak. Op die manier val je niet helemaal uit elkaar als de relatie over is. Maar onafhankelijkheid betekent ook dat jullie allebei jullie eigen leven hebben en met mensen kunnen afspreken zonder dat de ander daar per se bij hoeft te zijn. 

5. Persoonlijkheid
Onafhankelijkheid is meteen een mooi bruggetje naar persoonlijkheid. Zorg dat je altijd je eigen persoon blijft, zodat jullie levens niet één worden. Sommige meiden kunnen zo in hun vriend(in) en zijn/haar interesses opgaan dat ze zichzelf verliezen. Tot op bepaalde hoogte is het prima, maar probeer jezelf te blijven.

6. Doelen
Misschien droom je ervan om in het buitenland te werken voor een groot modelabel of misschien wil je wel voor je 30e kinderen krijgen. Doelen kunnen ver weg zijn, maar het is wel fijn als je vriend(in) je hierin niet blokkeert. Als jij een grote kinderwens hebt en de ander niet kan dit op termijn behoorlijk lastig maken. Een relatie moet je niet beperken in de dingen die je wil bereiken in het leven.

7. Keuzes maken
Keuzes maken horen erbij in het leven en het is belangrijk dat jij dat zelf doet zonder dat je daar iemand voor nodig hebt. Voor jezelf kunnen denken is een krachtige tool die iedereen in het leven nodig heeft. Natuurlijk is de mening of het standpunt van je vriend(in) belangrijk, maar uiteindelijk ben jij degene die keuzes maakt die voor jou goed zijn. Je laten adviseren is iets anders dan iemand de macht geven om daadwerkelijk de beslissende factor te zijn.

8. Geluk
Alles valt of staat met geluk. Het gaat erom dat jij gelukkig bent. Als jij je goed voelt kun je een ander ook goed laten voelen! Een relatie gaat met ups en downs, dus het is logisch dat je je niet altijd on top of the world voelt. Maar het is beter om je tijd niet te verspillen aan iemand die je merendeel van de tijd rot laat voelen. 

Een relatie is nooit zo zwart-wit als hier beschreven staat, maar houd deze 8 dingen wel in gedachten. Het is fijn om iemand gelukkig te maken, maar uiteindelijk moet jij het ook terug kunnen krijgen. Is de relatie het waard als iemand je niet zelfverzekerd en mooi laat voelen? Of als iemand je dwingt te kiezen tussen hem/haar en een vriendin of familie? Denk daar goed over na. :-)

Bron en bron

Beeld: Thinkstock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved