Love

Hier kan jij aan merken dat je helemaal over je ex heen bent

We maken het allemaal wel eens mee: heartbreak. Echt een verschrikkelijke pijn en het kan  lang duren voordat je er overheen bent. Gelukkig merk jij dat het na een tijdje je wat beter voelt. Tijd en aandacht voor jezelf zijn immers de beste medicijnen tegen liefdesverdriet. Het punt waarop je echt over iemand heen bent, heb je meestal niet eens bewust door. Gelukkig weten wij het wel!

Zo weet jij dat je eindelijk over je ex heen bent

Als jij je in niet meer dan de helft van de signalen kan herkennen, dan ben jij waarschijnlijk nog niet helemaal over die ene persoon heen. Wacht nog even met het daten met anderen en focus je op jezelf. Jij bent namelijk nog een beetje gekwetst. Herken jij je wel in meer dan de helft? Congratz honey! Je ex ligt officieel in het verleden. Dag hoor! 

Je voelt je weer happy

Hoe jij je eerst dagen verstopte met chocola, zielige muziek en break-up quotes op je kamer, merk je dat je nu meer zin hebt om dingen te doen. Die verdrietige gevoelens zijn ook weg, of in ieder geval minder. Je voelt je weer een stuk blijer. Yeey!

Het idee van een ander zie jij wel zitten

Dan bedoelen we niet dat je meteen met een ander het bed in moet duiken. Maar als je jezelf erop betrapt dat je aan het dagdromen bent over die ene jongen van je studie, dan is dat misschien wel een goed teken dat het tijd is om daten weer een kans te geven. 

Jij krijgt misschien een beetje vlinders in je buik

Kreeg jij een keer koffie van een klasgenoot of collega die jij een beetje leuk vindt? Je betrapt vlinders in je buik, terwijl jij na je break-up echt niet moest denken aan een ander. Volgens relatie-expert Lesley Edwards hebben mensen die door een break-up gaan vaak niet door dat iemand anders interesse in ze heeft. Het was voor jou heel makkelijk om ‘nee’ te zeggen tegen een uitnodiging, maar nu merk je dat je toch wat meer neigt naar ‘ja’. Geef in aan die vlinders! 

Je denkt niet meer aan het verleden

Volgens Lesley is het een goed teken als jij meer naar de toekomst kijkt in plaats van constant terug te denken aan toen. Je merkt ook dat je elk stelletje niet meer haat, je dat ene liedje weer normaal kan luisteren én romcoms zijn ook weer leuk. Way to go!

Alleen dingen doen is weer leuk

Als je een lange tijd met een vast persoon hebt doorgebracht en opeens alleen bent, is het logisch om je eenzaam te voelen na de break-up. Toch zal je je na een tijdje bedenken hoe heerlijk het is om af en toe alleen te zijn. Koken, shoppen en series kijken zónder dat je rekening hoeft te houden met een ander? Yes please! 

Lees ook:

Deze fasen maakt een man door als hij verliefd op je wordt

OMG: dit zijn jullie ergste dateverhalen