Lifestyle

Dit is waarom je écht niet meer moet gaan plassen onder de douche

Plas jij ook altijd onder de douche en is het bij iedere douchebeurt bijna automatisme geworden? Dan kun je hier beter mee stoppen, want het blijkt eigenlijk helemaal niet zo goed te zijn en dat is wel om deze reden…

Waarom je echt niet meer moet gaan plassen onder de douche

Stiekem doen we het allemaal wel eens: even snel plassen onder de douche, want om nou helemaal nat naar het toilet te gaan.. Dan kun je het maar beter allemaal even laten lopen tijdens het douchen. Maar eigenlijk kun je dit dus beter niet meer doen, want Dr. Alicia Jeffrey-Thomas legde namelijk via een TikTok uit dat je brein iedere keer dat je onder de douche plast of bijvoorbeeld de kraan laat lopen als je naar het toilet moet, verbinding probeert te maken met het geluid van stromend water… Te vaak onder de douche plassen kan er dan dus voor gaan zorgen dat je heel nodig moet plassen door het geluid van stromend water. Niet heel handig soms.
 

Het heeft ook allemaal te maken met de houding 

Daarnaast heeft het ook te maken met de houding waarin je plast als je het onder de douche doet. Als je namelijk onder de douche plast is dit meestal staand en daar is de vrouwelijke anatomie niet voor gemaakt. Het laat de bekkenbodem dan niet goed ontspannen, wat er voor zorgt dat je je blaas niet goed kan legen, in ieder geval niet zoals je dat doet als je op de wc zit. Kortom; onder de douche plassen zorgt ervoor dat je door stromend water nodig moet plassen en da’s niet goed voor je bekkenbodem. Dus in het vervolg niet meer alles onder de douche laten gaan, maar gewoon voor het douchen naar het toilet gaan! 

View post on TikTok

 

Lees ook: 

10 originele dingen die je kan doen om je verveling tegen te gaan

Deze sterrenbeelden zijn absoluut het meest gevoelig

Must reads 👀