Love

Niet doen: dit zijn de meest gemaakte fouten tijdens het daten volgens mannen

Als je eindelijk op date gaat met die ene cutie waar je al een tijdje een crush op hebt, wil je natuurlijk graag alles goed doen en wil je er vooral voor zorgen dat er een tweede date in zal zitten. Maar wist je eigenlijk al wat de meest gemaakte fouten van ons vrouwen tijdens zo’n eerste date zijn? Wij leggen het voor je uit!

Dit zijn de meest gemaakte fouten tijdens het daten 

Daten blijft lastig en achteraf zijn er altijd dingen die je anders had willen doen na een date, maar blijf daar vooral niet te veel in hangen. Want zo lang je maar jezelf bent geweest komt het vast wel goed. Toch zijn er wel een aantal dingen waar je op zou kunnen letten tijdens het daten en dat is wel op deze meest gemaakte fouten volgens mannen…

Verwachten dat de man altijd betaalt

Het is nog iets van de oude stempel dat de man altijd voor een vrouw hoort te betalen, maar anno 2022 is dit echt niet meer het geval. Wij vrouwen zijn namelijk zo independent dat we ook wel eens voor de man kunnen betalen. Verwacht daarom dus niet tijdens het daten dat de man sowieso voor je betaalt… Als hij er op staat te betalen is het natuurlijk een ander verhaal, maar stel dan alsnog voor om te splitten of zeg dat jij de volgende date betaalt. Zo heb je meteen nog een date in the pocket en is het een mooi gebaar naar je date toe! 

Geen standaard vragen stellen

Tijdens het daten wil je natuurlijk zoveel mogelijk van je lover te weten komen, maar om nou twee uur naar zijn familiestamboom met alle achterneven en nichten te vragen is natuurlijk niet wat je wil. Vraag daarom dan ook niet te standaard vragen die iedereen stelt tijdens het daten,  maar ga ook een keer voor wat diepere vragen waar hij echt over moet nadenken. Zoals wat hij echt heel irritant kan vinden aan mensen? En bijvoorbeeld waar je hem ‘s nachts wakker voor mag maken? Wedden dat deze antwoorden je veel meer interesseren en er een veel leuker gesprek op gang komt?

Foute aannames over mannen

Vertel nou niet tijdens je date dat je ex vreemdging of gewoon één van de grootste egoïsten is op de aardbol en dat je nu het idee hebt dat alle mannen zo zijn. Dit mag je namelijk echt wel denken, maar door het te benoemen haal je het bloed onder de nagels van je date vandaan en dat is nou niet helemaal wat je wil bereiken als je aan het daten bent met een leuke jongen, right? Skip het onderwerp ex dus gewoon, hier krijg je namelijk helemaal geen gezellig gesprek van. 

Niet uit jezelf een berichtje sturen

Als je jullie date gezellig vond en je hem graag nog eens zou willen zien, hoef je echt niet te wachten tot hij je een berichtje stuurt. Hoe langer dit namelijk duurt, hoe meer jij gaat twijfelen aan jullie eerste date en hierdoor is jouw bui en emotionele toestand waarschijnlijk niet heel gezellig. App hem dus gewoon meid, als jullie een gezellige date hebben gehad. Want er is een grote kans dat mannen er niet meer aan hebben gedacht om je een berichtje te sturen. Oh ja; en als hij je appt, wacht dan niet een halve dag met reageren, want je kan gewoon wat terugsturen. Mannen vinden het namelijk helemaal niet zo leuk als je zo lang wacht! 

Lees ook: 

Yes: Netflix heeft het derde én vierde seizoen van Emily in Paris bevestigd

Se-xy: met deze vragen komen jij en je partner sowieso in the mood