Lifestyle

Pak die fles er maar bij: een rood wijntje staat gelijk aan een uur sporten

Dit is nieuws waar we heel blij van worden! Onderzoek toont namelijk aan dat een glas rode wijn gelijk staat aan een uur zweten in de sportschool. Laat dit maar lezen aan iemand als je diegene even moet overtuigen om de sportschool te skippen!

Een rood wijntje staat gelijk aan een uur sporten

Betekent dat… Nooit meer naar de sportschool?!

Science says

Het zit zo: rode wijn bevat een heerlijk stofje genaamd resveratrol. Dat heeft volgens onderzoekers van de Universiteit van Alberta een vergelijkbaar effect op je lichaam als sporten. Resveratrol maakt namelijk je spieren sterker, zorgt voor een betere hartfunctie en verbetert je fysieke prestaties. Het stofje heeft ook goede invloed op je stofwisseling én het blijkt ook nog eens hartaandoeningen en kanker te voorkomen. Waarom sporten we dan überhaupt nog? 

Maar…

Voordat je naar de winkel rent om een voorraad rode wijn in te slaan, moeten we je helaas wel een beetje teleurstellen. Het gaat namelijk om één glas rode wijn, niet hele flessen. En ook is het onderzoek alleen getest op ratten, en niet op mensen. Het schijnt wel hetzelfde effect op mensen te hebben, maar voor een lekker fit gevoel raden wij jullie toch maar aan om af en toe te sporten. Dan weet je zeker dat je goed bezig bent voor je lichaam. Je hebt wel een excuus om wat vaker een glaasje rood te nemen en dat vinden wij helemaal niet erg!

Nog meer voordelen van rode wijn: 

Who knew: rode wijn voorkomt een verkoudheid

Yehes: rode wijn verbetert je leven in de slaapkamer en dit is hoe