Films & Series

Lekker dan: we spreken de naam Emily in Paris verkeerd uit

Bonjour! Ben jij ook helemaal obsessed met de Netflix-serie Emily in Paris? Dan hebben wij een nieuwtje dat je misschien wel heel erg gaat verbazen. Want het blijkt dat we de naam Emily in Paris al de hele tijd verkeerd uitspreken. Heh?

We spreken de titel Emily in Paris verkeerd uit

Romantiek, drama, fashion en natuurlijk Parijs. De Netflix-serie Emily in Paris is razend populair. De serie gaat over de Amerikaanse Emily die haar weg probeert te vinden in de stad van de liefde: Parijs. Net als Emily kunnen wij bijna geen Frans en dat levert vrij veel misverstanden op. Zo ook de naam van deze hitserie. We spreken die namelijk al de hele tijd verkeerd uit volgens Netflix.

Netflix geeft tekst en uitleg via Twitter over de correcte uitspraak van Emily in Paris. De meeste mensen spreken deze naam in het Engels uit: Eh-me-lie in Peh-ris. Maar dit blijkt dus niet juist te zijn. Je moet het namelijk zoals de Franzen uitspreken: Eh-mi-lie in Pa-rie. Het was de bedoeling dat de naam zou rijmen en in het Frans is dat wel het geval, toch? 

Emily á Paris

Niet iedereen is het eens met dat de titel in het Frans wel rijmt. Meerdere fans delen hun mening en kritiek over de uitspraak van Netflix over Twitter. Als we de serie in het Frans moeten uitspreken, waarom is de titel dan niet ‘Emily á Paris’? En zelfs dan rijmen de klanken van Emily en Paris niet op elkaar. Je spreekt Paris namelijk uit als Par-EE. Toch houdt Netflix voet bij stuk en is dit de juiste manier van uitspreken. Wij houden het gewoon bij de Engelse versie van Emily in Paris, waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Sorry Netflix!

 

Lees ook:

Wat? Dit is hoeveel Lily Collins verdient per aflevering van Emily in Paris

OMG! Er komt een nieuwe romantische comedy met Lucas Bravo van Emily in Paris

 

Bron: CosmopolitainBeeld: Instagram