Lifestyle

Dit is alles wat jij wil weten over glijmiddel

Dat glijmiddel multifunctioneel is, weten we ondertussen wel! Glijmiddel wordt tegenwoordig namelijk niet alleen in bed, maar bijvoorbeeld ook als perfecte primer gebruikt. Daarom zal het je vast niet verbazen dat er nog veel meer grappige feitjes over glijmiddel zijn. Zet je schrap, want hier komen ze!

Dit is alles wat jij wil weten over glijmiddel

Glijmiddel wordt natuurlijk het meest gebruikt in bed! Het kan de vrijpartij net iets soepeler laten verlopen en is helemaal niet erg om te gebruiken. Een lekkerdere/spannendere uitkomst gegarandeerd!

Lekker glibberen

Er bestaan een hoop verschillende soorten glijmiddel. Iedereen heeft natuurlijk aan een andere soort  behoefte. Zo heb je glijmiddel op waterbasis, oliebasis, siliconenbasis, organische basis en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ook heb je glijmiddel met een smaakje, of glijmiddel dat voor een tinteling of een ander gevoel zorgt. 

Elke soort heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Glijmiddel op waterbasis is goed te combineren met condooms, maar deze wordt wel geabsorbeerd tijdens de seks. Dus moet je deze wat vaker aanbrengen. Glijmiddel op oliebasis werkt het best, maar zorgt er nog wel eens voor dat condooms scheuren. Glijmiddel op siliconenbasis wordt niet geabsobeerd tijdens de seks en werkt geweldig in de douche, maar is niet te combineren met seksspeeltjes en kan voor een allergische reactie zorgen. Daarom bestaat er natuurlijk glijmiddel op organische basis. Deze is perfect voor de gevoelige huidjes, maar werkt niet zo goed als die op siliconen- of oliebasis. Keuzestress dus! 

Voordat glijmiddel in de schappen lag

Tegenwoordig kan je in elke drogisterij (en zelfs in de supermarkt) glijmiddel kopen. Maar er was ook een tijd waarin dat niet zo was. Geen probleem hoor, mensen kwamen toen met de meest creatieve oplossingen: bijvoorbeeld etenswaren! Olijfolie werd regelmatig meegenomen naar de slaapkamer. Maar ook speeksel, boter en pindaolie waren populair. Niet heel handig, want eten is erg slecht voor een condoom en het gebruik ervan kan infecties veroorzaken. Maar etenswaren zijn zeker leuk in the bedroom! 

Multifunctioneel

Glijmiddel is niet alleen heerlie tijdens penetratie, het kan op verschillende momenten worden ingezet! Glijmiddel met een smaakje is perfect tijdens orale seks en glijmiddel op olie- of siliconenbasis kan worden ingezet tijdens een erotische massage. Een handige tip voor de ladies: als je moeite hebt met het inbrengen van een tampon kan je ook een beetje glijmiddel gebruiken. Minder leuk, maar wel goed om te weten. 

Lees ook:

Eh, wat? Glijmiddel als de perfecte primer?

Beetje experimenteren in bed? Dit eten kan je dan prima gebruiken