Love

Wil je een goede relatie? Dan moet je het minimaal zovaak per jaar doen

Al jaren een relatie of niet, hoe vaak je het bed deelt blijft een lastig onderwerp waar iedereen anders over denkt. Jij doet het misschien liever een keer in de maand, terwijl je vriendinnen het liefste drie keer in de week van bil gaan en daar is natuurlijk niks mis mee. Maar volgens onderzoek moet je het minimaal zoveel keer per jaar doen om je relatie gezond houden en dat getal valt best mee!  

Zo vaak moet je het minimaal per jaar doen

Hoe veel zin je hebt of hoe vaak jij het liefste van bil gaat is voor iedereen natuurlijk verschillend en dat is meer dan logisch, aangezien iedereen zijn libido anders is. Dus schaam je vooral niet als jij een keer geen zin hebt of als je het minder vaak doet dan je vriendinnen, want dat maakt helemaal niks uit. Toch zijn we allemaal benieuwd naar de cijfers en die liegen er niet om. Zo kwamen onderzoekers erachter dat je ongeveer elf keer het bed moet delen om jullie relatie goed te houden. Dit is omgerekend maar één keer in de maand en dat is helemaal niet zo gek hoog eigenlijk.   

Hoe vaak doen we het per jaar? 

We zijn erachter hoe vaak je het bed in moet duiken om een gezonde relatie te houden, maar hoe vaak doen we het dan ook daadwerkelijk per jaar? Dat ligt aan een aantal factoren zoals je leeftijd, geslacht en natuurlijk je libido. En wat blijkt? Tussen de 18 en de 29 zijn we het meest actief in bed. Zo doen we het ongeveer wel 112 keer per jaar en dat is dan weer ongeveer twee keer per week. Als je tussen de 30 en 39 neemt dit alweer ietsjes af en deel je ongeveer 86 keer het bed per jaar. Oh my gosh, dat zijn veel ritjes cowgirl!  

Doen singles het eigenlijk meer? 

Je denkt bij singles altijd dat zij het meeste van bil gaan, omdat ze vrij zijn en alles kunnen doen wat ze niet laten kunnen, maar eigenlijk is dat dus helemaal niet zo. Heteromannen hebben namelijk ongeveer maar 63 keer per jaar een avontuurtje in bed en dat is ook niet zo gek. Met een vaste partner heb je namelijk altijd iemand om te bespringen, maar als je single bent zul je daar dan toch iedere keer weer naar op zoek moeten. Daarnaast zit niet iedere single te wachten op seks met een vrij onbekende… Kortom; het gaat er vooral om wat jij fijn vindt en daar horen cijfers natuurlijk helemaal geen invloed op te hebben, dus maak plezier en wees ook niet bang om nee te zeggen!   

Lees ook: 

15 manieren om een gesprek te starten met je crush

33 belangrijke liefdeslessen die je leert als je single bent