Lifestyle

Yes: met deze hack krijg je je zoekbalk op je IPhone weer op de normale plek

Redactie

Heb jij de nieuwe Iphone update al gedownload? Dan heb je waarschijnlijk wel gemerkt dat de zoekbalk van Safari nu opeens onderaan zit. Misschien vind je deze nieuwe aanpassingen wel heel fijn, maar dat geldt niet voor iedereen. Gelukkig weten wij een hack die de zoekbalk weer naar de normale plek verplaatst.  

Zo krijg je de zoekbalk van je Iphone weer op de normale plek

Apple heeft weer een nieuwe update voor de iPhone ontwikkeld. De nieuwste iOS15 software geeft je IPhone onder andere een verbeterde versie van FaceTime en Kaarten, maar ook de layout van de notificaties en Safari zijn vernieuwd. Toch zijn de meeste mensen niet zo blij met deze nieuwe software. De nieuwe update heeft namelijk een aanpassing gedaan waar niemand om heeft gevraagd. De opmaak van internetpagina’s moest volgens Apple anders, zodat je makkelijker met één hand op internet kunt surfen. Daarom hebben ze ervoor gekozen om de zoekbalk naar beneden te verplaatsen. En aangezien we al jaren gewend zijn aan de zoekbalk aan de bovenkant van ons scherm, is dit niet iets waar we heel blij van worden.  

Hack

Gelukkig is de oplossing voor dit probleem heel erg simpel. Open Safari op je iPhone en klik links op de adresbalk op het icoontje ‘aA”. Klik daarop en kies vervolgens voor de bovenste optie in het menu: ‘Show Top Address Bar’. Het icoontje is een rechthoek met een pijltje naar boven. Als het goed is, zorg je er daarmee meteen voor dat de zoekbalk weer bovenaan de pagina staat. Zo kan jij weer gebruikmaken van Safari zoals je gewend was. You’re welcome, girl!

Lees ook:

AirPods schoonmaken: zo vaak moet het (en zo doe je dat)

Oh, oh: met deze hack kom je iemands telefoon in zónder wachtwoord

Beeld: Instagram

Must reads 👀