Fashion

Tijdloze jas kopen? Deze 4 tips helpen jou een handje!

Ben je op zoek naar een nieuwe jas? Dan wil je ongetwijfeld met de trends meegaan. Toch is dit niet altijd de beste keuze. De meeste jassen gaan namelijk langer dan één jaar mee. Een jas kan dit jaar tot de trends behoren, maar volgend jaar uit de mode zijn. Daarom kan het beter zijn een tijdloze jas te kopen. Helaas weten veel mensen niet waar zo’n jas aan moet voldoen. Daarom zetten wij hier 4 tips op een rijtje die jou helpen om een tijdloze jas te vinden.

Met deze 4 tips helpen wij jou een tijdloze jas te kopen

Op zoek naar een tijdloze jas, die je seizoenenlang kunt dragen? Wij helpen je door middel van 4 goede tips.

1. Kies voor een kleur die altijd kan

De kleur is een belangrijk aandachtspunt als je op zoek bent naar een tijdloze jas. Wil je niet na één jaar alweer uitgekeken zijn op een teddy jas dames? Kies dan voor een kleur die je zelf mooi vindt. In dat geval heb je vast en zeker geen moeite om de jas volgend jaar opnieuw aan te trekken. Laat je niet alleen leiden door jouw voorkeuren, maar kijk ook naar kleuren die jaarlijks terugkeren. Zo zien we ieder jaar veel jassen in neutrale kleuren, zoals zwart, grijs, beige of donkerblauw. Als je een jas in een neutrale kleur koopt, kun je hem de komende jaren probleemloos blijven dragen.

2. Let goed op het model van de jas

Ieder jaar worden er nieuwe jassen ontworpen. Hierdoor kun je jassen in andere kleuren kopen, maar ook in andere modellen. Heb je een parka jas in een opvallend model gezien en ben je hier helemaal weg van? Koop deze parka dames dan niet direct, maar vraag je af of het model volgend jaar ook nog in de mode is. Als je hieraan twijfelt raden wij je aan voor een andere jas te kiezen. Jassen met een standaard model doen het namelijk altijd goed. Zo’n jas hoef je in principe pas te vervangen als hij kapot is.

3. Koop een jas met gemiddelde lengte

Jassen verschillen niet alleen in kleur en model van elkaar. Er zit namelijk ook verschil in de lengte. Je kunt namelijk een korte, middellange en lange jas kopen. De meeste mensen baseren hun keuze op de trends. Dit is niet verstandig, want volgend jaar is een jas met een andere lengte misschien in. Kies daarom liever voor een jas met gemiddelde lengte. Hiermee zit je namelijk altijd goed.

4. Laat je niet leiden door de prijs

Bij het kopen van een nieuwe jas laten veel Nederlanders zich leiden door de prijs. Op zich logisch, want je wilt niet onnodig veel betalen voor een jas. Risico van een goedkope jas is dat hij niet tijdloos is. Als de jas volgend jaar niet meer in de mode is, moet je mogelijk wederom een nieuwe kopen. Betaal daarom liever iets meer en koop een tijdloze jas.