Love

Dit zijn tien soorten zoenen en wat ze betekenen

Een kusje ontvangen is mega fijn, maar wist je dat alle kusjes een andere betekenis hebben? Zo kan het vriendschappelijk, liefdevol of juist opwindend bedoeld zijn en dit zijn dan ook tien soorten zoenen met de betekenis erbij voor jou op een rijtje gezet!

Tien soorten zoenen en wat ze betekenen

Tongen, een kus op je voorhoofd en een kusje op je wang, wat betekent dat nou eigenlijk als je zo’n kus ontvangt? Wij leggen tien soorten zoenen met de betekenis voor jou uit… 

De french kiss aka een potje tongzoenen

De french kiss, ook wel bekend als even lekker een potje tongzoenen, is natuurlijk wel het toppunt van zoenen. Dit zit vol intimiteit, passie en liefde en is dan ook super opwindend. De french kiss leidt er dan ook vaak toe dat hij de kleren van je lijf wil scheuren en je in vuur en vlam wil zetten. 

Een luchtkusje om gedag te zeggen

Een luchtkus kun je eerder zien als een begroeting dan als iets romantisch. Zo geef je dit vaak aan je vriendinnen en vinden mensen het over het algemeen heel erg lief als je dit doet. No worries, mocht je als je je lover uit aan het zwaaien bent hem honderdduizend luchtkusjes geven is dit helemaal niet gek, want stiekem doen wij dit allemaal! 

Een cheeky kus in je nek

Een cheeky kus in je nek is natuurlijk mega flirterig, en wij vrouwen zouden liegen als we hier niet kriebels door ons hele lichaam van krijgen. Maar wist je dat je zo een kus alleen krijgt en geeft wanneer jullie echt op gemak bij elkaar zijn? 

Een kus op het geslachtsdeel

We weten allemaal waar hij op uit is als hij je een kus op die intimate parts geeft. Zo is dit vooral heel erg spannend en erotisch en kan het leiden tot orale seks of een steamy vrijpartij tussen de lakens…

Een eskimokusje

Een eskimokusje is eigenlijk gewoon een zoen door elkaars neuzen tegen elkaar aan te wrijven en dit doen de Eskimo’s dan ook, omdat hun lippen anders aan elkaar vriezen als ze elkaar een kus op hun mond zouden geven, best cute. Dus mocht deze winter nog gaan heel erg gaan sneeuwen, weet je wat je te doen staat…

Een kusje op je voorhoofd

Als je van hem een kusje op je voorhoofd krijgt, betekent dit veel goeds voor jullie relatie. Dit betekent namelijk dat hij heel veel om je geeft en je graag beschermt en dat is natuurlijk wat wij vrouwen willen. Als hij je na dit schattige kusje ook nog een dikke knuffel geeft hoef je echt niet meer te twijfelen of hij je wel leuk vindt, want dit is hiermee alleen maar bevestigd.

Drie zoenen op de wang

Drie kussen op de wang zijn een standaard ding tijdens een typische Nederlandse kringetjesverjaardag en dit is dan ook meestal op een vriendschappelijke manier. Maar als je samen bent, kan een dikke zoen op je wang ook iets romantisch en liefs betekenen! 

Een bijterige kus

Tijdens het zoenen bijt jij stiekem op zijn onderlip, iets wat hij waarschijnlijk speels, plagerig en sexy vindt. Hiermee maak je het tongzoenen ietsjes spannender met meer pit en dat kan heel leuk zijn… Oh ja, bijt niet te hard op zijn onderlip hè, anders gutst het bloed er straks uit en dat wil je natuurlijk voorkomen. 

Kleine kus op de oorlel

Het klinkt misschien gek, maar het kan juist super erotisch zijn om een liefdevolle kus vol passie op je oorlel te krijgen. Probeer het eens uit en misschien werkt het wel als een stier op een rode lap voor jouw lover en kan hij straks niet meer van je afblijven!

Een kus met jullie mond dicht

Een kus op de mond met je lippen gesloten, zie je vaak bij stellen die al best wel een tijdje samen zijn. Maar als hij jouw hoofd vast pakt en je heel lang zo’n dikke smakkerd geeft, is het vooral duidelijk dat hij je gewoon heel erg heeft gemist en blij is om je zo’n kus te kunnen geven, cute

Lees ook: 

Wat? Het is blijkbaar juist goed als je partner af en toe vergeet wat je hebt gezegd

Dit is waarom je je boos en verdrietig voelt als je ongesteld bent (en wat je eraan kunt doen)