Beauty

Fabel of feit: Krijg je na het scheren meer en dikker haar terug?

Soms worden er fabels in de wereld gegooid die we geloven zonder erbij na te denken. Is jou bijvoorbeeld vroeger verteld dat je niet moet scheren omdat je dan dikkere en zwarte haren ervoor terug krijgt? Dan is dat een fabeltje geweest! Misschien dat je hierdoor zelfs bent gaan waxen of laseren. Maar dat is dus niet meer nodig. Pfiew!  

Fabel of feit: Krijg je na het scheren meer en dikker haar terug?

Onze benen scheren is een klusje dat we het liefst zo lang mogelijk uitstellen. Niet alleen omdat het tijd en verzorging vereist, maar ook omdat je haren donkerder en stugger terugkomen wanneer je het scheert. Ten minste, dat dachten we. Want nu blijkt dat dit een fabeltje is! Je haar groeit met een bepaalde dikte uit je haarzakje en dat is genetisch en hormonaal bepaald. Je kunt er dus helemaal niks aan doen! Maar waarom voelen stoppels dan altijd zo puntig en hard na het scheren? 

Dit komt omdat je haren vlak afscheert, terwijl haartjes in een punt groeien. Het kan dan dus lijken alsof ze dikker of zwarter zijn geworden. Ook tijdens de pubertijd worden je haren donkerder, maar ook dat heeft niks te maken met scheren. Dit komt door bepaalde hormonen. Deze hormonen kunnen ook ervoor zorgen dat je haren wat dikker of dunner worden.

Scheren met een mes

Het gebruiken van een scheermes is de beste manier om zo snel en pijnloos mogelijk een glad resultaat te krijgen. Sommige vrouwen vinden dit geen fijne manier, dan kan je ook kiezen voor waxen of harsen. Als je toch voor de quick en easy manier kiest, is het belangrijk dat je dit op de juiste manier doet om huidirritatie en wondjes te voorkomen. Gelukkig heb jij met deze drie stappen binnen no time gladde beentjes!

Neem een warme douche van tevoren

Wanneer je een lekkere warme douche neemt, gaan je poriën open staan. Hierdoor worden je haartjes zachter en kun je ze makkelijker afscheren. Probeer dit ‘s avonds te doen, het tijdstip waarop je scheert heeft namelijk invloed op de gladheid. Ook scrubben helpt bij het scheren. Het voorkomt dat het scheermesje verstopt raakt en ingegroeide haren.  

Gebruik een scherp en schoon scheermesje

Een scherp en schoon scheermesje is belangrijk als je gladde benen wilt. Met een vies scheermesje is de kans op huidirritatie veel groter en de kans op een gladde huid juist kleiner. Spoel je mesjes dus goed af na gebruik! 

Verzorg je huid achteraf goed

Gebruik na het scheren altijd een verzorgende crème of olie. Hierdoor herstelt je huid beter en heb je minder kans op huidirritatie. 

Lees ook:

Deze dingen die jij doet onder de douche zijn dus hartstikke slecht voor je huid

6 manieren om je vulva te ontharen