Health

Dit is het beste tijdstip om jouw benen te scheren

Het scheren van jouw benen is waarschijnlijk niet je favoriete bezigheid.. Het kost veel tijd, je hebt kans op wondjes en na enkele dagen zijn de haartjes alweer terug. Gelukkig zijn er lifehacks die het ontharen minder vervelend maken en ervoor zorgen dat jouw benen zo lang mogelijk smooth blijven. Wist je bijvoorbeeld dat het al uitmaakt op welk tijdstip je scheert? 

benen scheren

De truc!

Het beste moment om jouw benen écht glad te maken: ‘s avonds! Als je het ‘s ochtends doet, zijn jouw benen namelijk wat opgezet door de warmte van jouw deken waar je die nacht heerlijk onder hebt gelegen. Jouw scheermesje komt daardoor minder goed tegen je huid aan, wat ervoor zorgt dat haartjes niet helemaal verwijderd worden en er stoppels achter blijven.

Daarbij heb je in de avond vaak ook iets meer tijd om hier de tijd voor de nemen. Daardoor kun je aandachtiger scheren en heb je minder kans op overgeslagen plekjes en wondjes.

Ook dit zorgt voor een extra gladde huid

Niet alleen het tijdstip waarop jouw scheerbeurt uitvoert zorgt voor gladdere benen. Er zijn nog wat andere dingen waarvan het goed is dat je daarop let.

Gebruik een scherp scheermesje

Een bot mesje kan jouw huid beschadigen, pas hier dus goed mee op. Gebruik mesjes niet te vaak en vervang ze regelmatig. Wegwerpscheermesjes gaan minder lang mee dan een iets luxere variant, bijvoorbeeld van Gilette Venus

Reinig eerst jouw huid

Dode huidcellen kunnen in jouw scheermesje gaan zitten, waardoor hij ‘verstopt’ raakt. Scrub daarom eerst altijd goed jouw benen. 

Neem een douche

Door de warmte van een douche gaan jouw poriën namelijk open staan, wat jouw haartjes zachter maakt en het scheren bevordert. Slim dus om eerst heerlijk te douchen.

Gebruik een scheerschuim of -gel

Scheer nooit op een droge huid, dan heb je namelijk veel meer kans op wondjes. Ook wordt je huid minder glad dan wanneer je een scheerschuim of -gel gebruikt. Gebruik alleen producten die echt bedoeld zijn om mee te scheren, dus geen conditioner of shampoo.

Smeer na het scheren je benen in

Verzorg je benen goed na het scheren, door bijvoorbeeld een olie of neutrale bodylotion op te smeren. Gebruik niet iets waar parfum of alcohol in zit, dit zal namelijk jouw pasgeschoren huid irriteren.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved