Love

Aan deze 6 dingen merk je dat je vriend een goede vader gaat zijn

Of je nou wel of niet toe bent aan die volgende stap, het is altijd goed om te weten of iemand zodanig serieus met jou is dat hij of zij wel aan kinderen met je zou beginnen. Dus; ook al is dat hele huisje, boompje, beestje nog vrij ver weg, aan deze 6 punten kan je merken dat hij waarschijnlijk een fantastische vader gaat zijn (mocht het ooit gebeuren). 

6 dingen waaraan je kan merken dat hij een goede vader gaat zijn

Laten we even beginnen bij het begin; als hij qua doen en laten nog steeds in zijn tienertijd zit, wordt het sowieso moeilijk om hem klaar te stomen voor het vaderschap. Aan de volgende 6 dingen kan je nog meer merken dat hij een goede vader gaat zijn!

He feels responsible

Een kind is niet niets. Als hij elke week nog drie keer in de club staat of gaat drinken met zijn vrienden, kunnen we je wel vertellen dat een kind niet helemaal binnen zijn planning gaat passen. Dat verantwoordelijkheidsgevoel is dus wel heel belangrijk. 

Hij is liefhebbend

Ja, naar jou toe. Hij laat zien dat hij van je houdt, maar ook van zijn familie en vrienden (en andere belangrijke mensen om hem heen). Als hij dit vaak laat zien, komt dit bij een kindje ook wel goed. 

Hij kan tegen stress

Moet je je even voorstellen; je hebt een drukke dag op werk gehad en haalt je kindje op van de crèche. Tandjes komen door, er wordt aan één stuk door gehuild en tussen jou en je partner wordt het er ook niet gezelliger op. Wanneer jouw partner dan met z’n vingers in zijn oren gaat staan, kunnen wij je wel vertellen dat hij er nog niet klaar voor is. 

Zorgzaam

Dit is een beetje een inkoppertje, want als je voor een kind wil zorgen moet je natuurlijk wel een beetje zorgzaam van nature zijn. Dit kan je merken aan hoe hij met jou om gaat wanneer je bijvoorbeeld ziek bent of je even niet goed voelt om andere redenen, maar ook wederom met andere mensen om hem heen. 

Hij kan goed omgaan met de kids van anderen

Even opletten bij de verjaardagen van je neefjes en nichtjes vanaf nu, dus. Mocht hij er niets van af willen weten en alleen maar met de grown-ups optrekken, betekent dit eigenlijk al genoeg. Tuurlijk hoeft hij niet alleen maar de hele dag aan de kindertafel te zitten, maar het betekent wel iets goeds als hij weet hoe hij met andere kinderen om moet gaan. 

Hij vindt het ook leuk om met jou thuis te zitten

Als hij alleen maar de deur uit wil gaan, is dat natuurlijk aan de ene kant een heel goed teken. Aan de andere kant moet hij ook net zoveel kunnen genieten van de rustige avondjes thuis met zijn tweeën. Als deze balans aanwezig is, zal het later met een kindje (of twee, of drie) ook wel goed komen. 

 

Lees ook:

Niet meer doen: deze fouten maken wij volgens mannen vaak in bed

Deze leugentjes om bestwil gebruik jij ook so-wie-so