News

 Champagne is dus blijkbaar goed voor je huid volgens de wetenschap

We mogen volgens de wetenschap best wat vaker een flesje champagne poppen, want blijkbaar is dit dus heel erg goed voor je huid. Lees snel verder, want dit moet je horen! 

Champagne is goed voor je huid

Eigenlijk drinken wij Nederlanders alleen champagne tijdens oudejaarsdag als de klok 12 uur slaat, of als we iets te vieren hebben… Maar volgens de wetenschap mogen we best wel wat vaker een flesje champagne poppen en daar zijn wij het helemaal mee eens. Uit onderzoek blijkt namelijk dat champagne goed is voor de huid, omdat het sommige huidtypes verbetert en puistjes tegengaat. Nice! Maar daar blijft het niet bij, een glas champagne bevat namelijk ook maar 95 calorieën en dat is een stuk minder dan een glas wijn… Dus bij de volgende borrel in plaats van wijn champagne, meiden? Lekkere borrelplank met kaasjes erbij dat er dan weer op zijn beurt voor zorgt dat je langer leeft en klaar is kees! 

Champagne verbetert de gezondheid van je hersenen

Als je dacht dat het niet beter kon; dat kan het wel. Champagne verbetert namelijk ook de gezondheid van je hersenen. Zo zou de ontwikkeling van dementie kleiner worden en je geheugen verbeteren als je ongeveer drie glaasjes champi per week drinkt. Daarnaast is het ook nog goed voor de gezondheid van je hart en kan het de kans op hartziektes verkleinen. We get it, het liefste wil je nu de hele slijterij leegkopen, maar dat vindt je portemonnee waarschijnlijk niet zo’n geslaagd idee…. Dus drink met mate en blijf genieten van de bijzondere champi momentjes! 

Lees ook: