Food

Wat? Blijkbaar eten we sushi al ons hele leven op de verkeerde manier

Het is klein, kleurrijk en je eet het met stokjes. Sushi natuurlijk! Wij houden van dit Japanse gerecht en zouden het ‘t liefst elke dag eten. Maar nu blijkt dat we sushi al ons hele leven op de verkeerde manier eten. Benieuwd hoe het dan wel moet? Lees snel verder!

We eten sushi al ons hele leven op de verkeerde manier

Bij een girlsnight hoort natuurlijk sushi en bubbels. Je hebt sushi in allerlei verschillende vormen en smaken. Maar eet jij sushi wel op de juiste manier? Het blijkt namelijk dat we sushi op een bepaalde manier moeten eten. Wait, what? Jup! En als jij wil weten hoe dat moet, moet je deze vier sushi regels goed in je oren knopen. 

1. Volgorde

Het eerste wat we doen als we sushi zien is natuurlijk aanvallen! Maar dat is volgens Japanners niet helemaal de bedoeling. Je hoort sushi namelijk in een bepaalde volgorde te eten: van lichte vis naar zware vis. De maki-rol hoor je dus pas als aller laatste te eten. 

2. Sojasaus

Bij sushi hoort natuurlijk sojasaus! Het smaakt top samen dus dompelen we het hele sushi stukje in de saus. Toch is dit niet helemaal de bedoeling. Het haalt namelijk de smaak weg bij de vis en dat is zonde van de dure zalm en tonijn. 

3. Stokjes

Netjes eten met stokjes is vaak al een behoorlijke opgave. Niet zo gek dus dat je soms maar wat doet. Toch raden we het sterk of om met je stokjes tegen elkaar aan te wrijven. Dit is namelijk onbeschoft volgens de traditionele Japanse eetgewoontes. Ze denken dan dat je de stokjes wil beschadigen en duidelijk wil maken aan de chef dat het bestek cheap is. And u don’t want that, believe us

4. Gember

Bij elke sushirol zit een stukje gember. Meestal blijft dit liggen maar dat is niet hoe het moet volgens de Japanners. Het is de bedoeling dat je het tussendoor eet, omdat het de smaak neutraliseert. 

Ga jij sushi anders eten nu je dit weet?

Lees ook:

Yummie: Dit is het recept voor de meest lekkere sushi taart

Awesome: er bestaat roze sushi en jij kunt het zelf maken

Bron: VerraderlijkBeeld: Instagram