Lifestyle

Dit is de leeftijd waarop men blijkbaar vaak ontmaagd wordt

Je laten ontmaagden is iets wat je alleen doet als je er echt helemaal klaar voor bent en daar hangt natuurlijk geen bepaalde leeftijd aan. Maar wat is eigenlijk de gemiddelde leeftijd waarop men op dit moment ontmaagd wordt? Lees snel verder, want wij van Girlscene leggen het voor je uit!

Gemiddelde leeftijd waarop men ontmaagd wordt

Er is geen goede leeftijd om ontmaagd te worden, want je moet ‘het’ vooral doen, wanneer jij je daar goed bij voelt en je moet je vooral niet laten leiden door vriendinnen die het wel al hebben gedaan. Want of je hier nou vroeg of laat in bent, dat maakt echt helemaal niks uit. Toch is de gemiddelde leeftijd waarop men in Nederland blijkbaar ontmaagd wordt hoger dan in 2012. In 2012 lag de gemiddelde leeftijd waarop mensen met elkaar naar bed gingen namelijk op 17 jaar, terwijl dit nu 18 jaar is. Dit komt doordat jongeren tegenwoordig vooral veel contact online hebben en minder vaak op een afspraakje gaan dan in 2012. Daarnaast is de alcoholgrens natuurlijk ook verhoogt naar 18 en de meeste jongeren onder de 18 ontmoeten hun eerste bedpartner niet op een kinderdisco.

Heb je het gevoel dat je toe bent aan seks? 

Omdat de gemiddelde leeftijd in Nederland 18 jaar is, betekent dit natuurlijk niet dat als je boven de 18 bent, je meteen het bed in moet duiken met iemand. Dit klinkt nu misschien als een goed idee, maar later zul je daar echt veel spijt van krijgen, omdat je je eerste keer altijd zal onthouden en dat kan je dan ook maar beter doen met iemand waar je echt om geeft, right? Is dat nou het geval en jullie gaan het voor de eerste keer doen, wees dan niet te nerveus, want alles komt goed. Zolang je maar je grenzen aan geeft en zegt wat je wel en vooral niet wil! 

Lees ook: