Lifestyle

Dit is wat er met jouw lichaam gebeurt als je die ene ex tegen komt

Dit is misschien wel het ergste dat je kan overkomen: jij loopt in je joggingpak in de supermarkt chocolade te halen en drie keer raden wie je op dat moment tegenkomt: je ex! Natuurlijk ziet je ex er – in tegenstelling tot jou – helemaal flawless uit én heeft hij zijn nieuwe lover ook nog eens meegenomen. Ugh, dit was echt de laatste manier waarop je je ex weer wilde zien. Je voelt je meteen slecht en dat kan kloppen: je lichaam reageert namelijk absoluut op deze reünie.

Dit is wat er met jouw lichaam gebeurt als je jouw ex tegen komt

Het is gewoon altijd naar om je ex tegen te komen. Of jullie nou jaren of maar een paar maanden samen waren. Daarom ontwijken we deze situatie maar al te graag! Awkward… 

Lichamelijke reacties

De emoties die we voelen kunnen we niet altijd verklaren. Het maakt ook niet zoveel uit hoeveel tijd er is verstreken of hoe je je op dat moment over je ex voelt. Bij het tegenkomen van je ex kan je lichaam je reageren door een verhoogde hartslag, zweten, maagkrampen of druk op de borstkast. Best wel intens dus! Geen zorgen hoor, dit betekent niet meteen dat je nog verliefd bent. 

Flight of fight!

Herken jij het gevoel dat je je ex niet onder ogen wil komen ook zo goed? Het eerste wat je wil doen als je deze persoon toch tegenkomt is je ex lekker tussen de supermarktpaden ontwijken. Volgens deskundigen is daar een goede reden voor! Uit elkaar gaan is namelijk een hele pijnlijke ervaring. Uit onderzoek bleek dat het deel in de hersenen dat voor fysieke pijn zorgt, werd geactiveerd bij mensen die een foto van hun ex zagen. Je hersenen activeert dan het fight or flight-mechanisme. Dat zorgt voor de paniek die ontstaat om jezelf te beschermen tegen hetgeen wat jou pijn zou kunnen doen. Hetgeen dat jou pijn zou kunnen doen is in deze situatie dan dus je ex. Yikes! Rennen dus.  

Lees ook:

Who knew: dit is het gemiddelde aantal keer dat we ‘het’ doen

Aha! Dit vinden jullie (en mannen zelf) dus de perfecte lengte down there bij hem