Lifestyle

Aan deze typische dingen gewoontes maakt iedere Nederlander zich schuldig

Redactie

Wij Nederlanders hebben best gekke gewoontes, zo zijn wij gek op kringetjesverjaardagen met kaas en worst en eten we het liefst om stipt zes uur. Kortom, lees snel verder, want hier maak jij je sowieso ook schuldig aan! 

Aan deze typische gewoontes maakt iedere Nederlander zich schuldig

Als jij dit lijstje met gemak afvinkt dan hebben wij slecht nieuws voor je, want dan ben jij of je het nou wil of niet, toch echt een typische Nederlander! 

Altijd even bellen voordat je op visite gaat

Ongevraagd op visite komen is echt een no go bij Nederlanders, we hebben gewoon altijd mega veel te doen. Clubjes, werk of de kinderen van school halen, ongevraagde visite komt dus nooit uit en als je dan al binnen mag komen voor een kopje thee gaat dit zeker niet van harte. Kortom, we kunnen maar beter eerst even bellen of het uitkomt!

Beschuit met muisjes

We weten niet beter: beschuit met muisjes horen er gewoon bij als er een is kindje geboren, maar we eten ze het liefste ook gewoon op brood en dan vooral met pindakaas. Kan het nog Nederlandser? Beschuit met muisjes is niet zomaar uit de lucht komen vallen, nee dit is erin geslopen toen Prinses Beatrix werd geboren en sindsdien is het een echte traditie in ons kikkerlandje. 

Altijd vertellen hoeveel iets heeft gekost

Als iemand je een complimentje geeft over je nieuwe broek heb je vaak de neiging om even te laten weten hoe veel hij heeft gekost. En al helemaal als hij in de uitverkoop was. Hierop krijg je vaak een wat ongemakkelijke reactie, want kom op; eigenlijk wil niemand weten hoeveel hij gekost heeft en het is dus ook echt iets typisch Nederlands. Want in andere landen zeggen mensen gewoon “dankjewel”. Ouch!

Kringetjes verjaardagen

Het meest typisch Nederlandse is wel op een zogenaamde kringetjesverjaardag komen. Één ding weet je hier altijd zeker: er gaat niet gedanst worden, er gaan schalen met kaas en worst rond en je moet verplicht met je buurman/buurvrouw praten. Wij jongeren zijn hier niet zo van, maar we beginnen iedere familieverjaardag toch weer in een kringetje en hoe dat nou komt, geen idee…

Het liefste iedere avond Hollandse pot zonder gasten

Het liefst eten we iedere avond om stipt zes uur een echte Nederlandse stamppot met aardappelen, en die eten we natuurlijk liever zonder onaangekondigde gasten. Dus als je ’s middags een kopje koffie komt drinken en je het idee hebt dat je vast wel kan blijven eten: dan heb je dus vaak vette pech. Rond een uur of vijf moet je namelijk toch echt vertrekken, want de aardappelen moeten worden geschild. Oh ja, en waag het ook niet om een half uurtje van tevoren nog even te vragen of je vriendje niet gewoon kan mee-eten, want dit is vaak een groot probleem. Niet genoeg aardappelen of zo..

Lees ook: 

Deze dingen vinden mannen enorm aantrekkelijk aan een vrouw

Gadver! Zo vaak moet jij je haarborstel eigenlijk vervangen