Lifestyle

Thank us later; dit zijn de 7 meest voorkomende fouten die jij maakt bij het gebruiken van een tampon

Een tampon gebruiken is natuurlijk geen hogere wiskunde, maar er zijn zeker een aantal dingen die jij nog steeds fout doet als je een tampon in hebt. Lees snel verder, dan leggen wij het voor je uit!

De 7 meest voorkomende fouten tijdens het gebruik van een tampon

Je menstruatieweek is niet de leukste week van het jaar, maar als je een tampon draagt moet je wel even op deze dingen letten. Anders wordt je maandelijkse periode nog minder leuk… 

1. Je duwt je tampon niet ver genoeg naar binnen

Als je een tampon inbrengt hoort hij ongeveer in het middelste gedeelte van je vagina te zitten. Hier zitten namelijk weinig gevoelszenuwen, waardoor je hem bijna niet voelt zitten. Voel je je tampon wel zitten en voelt het oncomfortabel? Dan is er een grote kans dat je hem niet ver genoeg naar binnen hebt geduwd…

2. Je vervangt je tampon niet vaak genoeg

Als de menstruatie minder heftig wordt, heb je al snel de neiging om je tampon lang in te houden, maar dit kun je beter niet doen, want hierdoor maak je de kans op de tamponziekte Toxic Shock Syndrom alleen maar groter. Het beste kun je je tampon dus altijd om de 4 à 8 uur vervangen, want anders wordt het gevaarlijk.

veel gemaakte fouten tampon

3. Je wast je handen vaak alleen na het inbrengen

Dat je je handen moet wassen nadat je een tampon hebt ingebracht spreekt redelijk voor zich, maar wat veel meiden niet weten is dat je je handen ook moet wassen voordat je een tampon inbrengt. Als je dit niet doen komen er namelijk ongewenste bacteriën in je vagina en dat wil je zeker niet!

4. Geparfumeerde tampons voor een lekker geurtje

De geur van menstruatie kunnen we niet echt als erg lekker omschrijven en daarom is het ook meer dan logisch dat sommige meiden denken dat geparfumeerde tampons voor een beter geurtje down there zorgen. Dit kun je alleen beter niet doen, de vagina is namelijk heel erg gevoelig en daardoor kan het niet goed reageren op geparfumeerde tampons. Je vriendin zou dan namelijk kunnen gaan irriteren en dat gepaard met menstruatie klinkt niet mega chill. Je kunt dus beter gaan voor een neutrale versie van een tampon. 

veel gemaakte fouten tampon

5. Je vervangt je tampon niet na het plassen

No worries, je hoeft niet na iedere plasbeurt je tampon te vervangen, maar je moet tijdens het plassen er wel even op letten dat je het touwtje van de tampon opzij houdt, anders loop je iedere dag met een nat touwtje en we have all been there… Na de grote boodschap moet je je tampon overigens wel iedere keer vervangen, want het touwtje kan heel makkelijk bacteriën op pikken en kan daardoor een infectie aan je urinebuis veroorzaken. Daarnaast kan het bewegen van je darmen er ook voor zorgen dat je tampon niet meer lekker zit. Kortom; altijd verwisselen, dat ding…. 

6. Je gebruikt een tampon als je niet meer ongesteld bent

Na je menstruatie nog een tampon dragen, omdat er waarschijnlijk nog wel wat na druppeltjes komen is geen goed idee. Na de menstruatie is de vagina van zichzelf namelijk al erg droog en als je dan een vrij droge tampon uit je droge va-jay-jay moet trekken kan dit onwijs veel pijn doen… Je zou als het je een fijn gevoel geeft dan bijvoorbeeld beter een inlegkruisje kunnen gebruiken.

7. Je vervangt je tampon niet na het zwemmen

Als je gaat zwemmen krijgt het touwtje van je tampon te maken met chloor en andere bacteriën in het water. Als je hem dan na het zwemmen niet zou vervangen kan dat zorgen voor flinke huidirritaties… 

fouten bij tampon dragen

Lees ook: