Lifestyle

Met deze Google Chrome-extension zorg jij voor minder hoofd- en nekpijn tijdens het thuiswerken

Sinds anderhalf jaar is thuiswerken voor de meeste van ons de realiteit geworden. Of je nou studerend of werkend bent, de meeste mensen kijken de hele dag naar een scherm. Niet zo gek dus, dat jij last krijgt van je hoofd, schouders of nek. Gelukkig heeft Google Chrome een extension die de pijn een beetje verzacht.

Met deze Google Chrome-extension zorg jij voor minder hoofd- en nekpijn tijdens het thuiswerken

Sinds de komst van Covid-19 is thuiswerken een feit geworden. We zitten dagenlang te tikken achter onze laptop en de grens tussen werk en vrije tijd wordt steeds dunner. Google Chrome herkende dit probleem en heeft daarom de perfecte app ontwikkeld voor jou! 

 

Hoofdpijn

Als je te lang achter een scherm zit, kan je daar best wel nare klachten van krijgen. Hoofdpijn komt het vaakst voor, maar ook pijnlijke of droge ogen kunnen klachten zijn als je lang naar een scherm kijkt. Door thuiswerken wordt de grens tussen werk en vrije tijd steeds dunner. We lunchen achter de laptop en we vergeten tijdens de pauzes onze benen te strekken. Dit kan ervoor zorgen dat we ons minder lang kunnen concentreren. En dat moeten we natuurlijk niet hebben! 

Tiktok

Tiktok is het platform als het gaat om handige tips en hacks om ons leven wat makkelijker te maken. Net als deze tip van Tiktokker Regina Fang. Regina werkt net als vele andere mensen vanuit huis en merkte dat ze hierdoor klachten kreeg. Dus kwam ze met de perfecte oplossing: Google Chrome EyeCare. Deze extensie (app voor windows) herinnert jou er tijdens je werkdag aan dat je even moet strekken, wandelen of eten. Ook is het de bedoeling dat je je ogen elke twintig minuten rust geeft, dus dat je heel even niet op een beeldscherm kijkt. Dit heet de 20-20-20 regel: Kijk 20 minuten op je scherm, kijk dan naar iets op 20 feet (7 meter) afstand, voor tenminste 20 seconden lang. Dit moet helpen om je ogen gedurende de dag meer rust te geven.

@regina.fang

developing healthy habits using a @theofficialgoogle chrome extension šŸ‘€ #learnontiktok #tiktokpartner #workfromhome

ā™¬ original sound – regina fang

Lees ook:

Met deze TikTok-hack maak jij van de welbekende tortillawrap een pizza

6 x de meest yummie belegde broodjes voor thuiswerkers

Sorry wat? Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 werknemers graag naakt thuiswerkt

 

 

Bron: BeautifyBeeld: Instagram